Tilaajat

Highlander 2 - Quickening 1991 (Renegade version 1995)


Olen aina ollut kova Christopher Lambert fani siitä asti kun muksuna näin Fortress ja Highlander elokuvat. Jäbän ääni on vaan niin siisti. Ensimmäinen Highlander leffa on klassikko ja jopa legendaarinen "There can be only one"-lineineen.

Harmikseni en ollut nähnyt tätä kakkosta koskaan, koska en ollut saanut sitä käsiini kultaisella 90-luvulla mistään. Parempi myöhään kun ei milloinkaan ja siksi vihdoinkin ostin sen DVD:nä.
Kyseessä on siis  musavideo-ohjaaja Russell Mulcahyn toinen Highlander elokuva Highlander 2 - The Quickening (vuodelta 1991) ja siitä se ohjaajan paranneltu versio, eli Renegade version vuodelta 1995.
Tällä ei ilmeisesti ole mitään tekemistä ykkösen jatkumon kanssa ja tämä leffa menee ihan omia polkujaan, ilmeisesti jonkin tuotantohelvetin takia.

Christopher Lambert on Highlanderina kehittänyt jonkinlaisen suojakentän maapallon ylle, koska otsoonikerros on mennyt menojaan ja nyt kun se on ilmeisesti palannut, niin iso yhtiö rahastaa sillä edelleen, vaikka sitä ei enää tarvita, joten highlanderin on lähdettävä viimeiseen vääntöön poistamaan se kauniin taivaan edestä.

Ensimmäisenä haluan mainita visuaalisen ilmeen ja lavasteet. Tässä hengaillaan tulevaisuuden synkässä kaupungissa, joka tuo mieleeni Tim Burtonin Gotham cityn, The Crow-leffan ja myöhemmin tulleen Dark Cityn. Jopa Blade Runner tulee välillä mieleen. Suurimman osan ajasta ihailin lavasteita, jotka olivat juuri mun makuun ja diggailin kovasti.
Muutenkin päähenkilöiden lookki on kuin jostain 90-luvun alun industrialmetal levyn kannesta ja sehän passaa.



Ai että tästä tulee paljon muistoja kun penskana ravasin videovuokraamoissa ja leffojen tunnelma oli tätä.

Kakkospahiksena toimii koomikko Tuho-osastosta tuttu John C. McGinley, joka vetää roolin kuin kamapäissään överiksi. Ykköspahiksena eli Katanana taas sekoilee loistavasti Michael Ironside, jonka ulkoasu on kuin jostain hevivideosta ja hän on tällainen TRUU EEVIL-pahis, joka haluaa vaan taappa ja tuhota ja nauraa päälle, eli sellanen kunnon pahis. Aika lailla samanlainen kuin ykkösen Kyrbän, eiku Kurgan. Loistavasti hän vetää tätä roolia.


Diggasin myös kahdesta kätyristä, jotka olivat kuin jostain painajaismaisesta fantasialeffasta, mutta en saa päähän mistä, mutta just tätä postapokalyptistä industrial-lookkia, batman siivillä.


Sean Connery vetää letkeän roolin ja hän olikin aivan hulvaton tuoden huumoria, muuten vakavaan leffaan. Tuntuu, että Connery ei oo kovinkaan tosissaan ollut lavasteissa ja naureskelee koko jutulle, mikä oli musta hyvä, koska kovin tosissaan tätä eiu voi katsoa.
Onhan tää b-luokan leffa, ja ymmärrän, että ihmiset vihaa tätä, mutta jotenkin mä vaan diggailin tästä, koska se toi niin paljon hyviä fiiliksiä menneisyydestä taas kerran.

- Kai Kumpulainen 22.4.2018












Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

Prospect (2018)

Dinosaurs (tv-series, 1991-1995)

Punisher: War Zone (2008)

Stay Close (Miniseries 2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Dune (1984)

Squid Game (2021)

Batman Begins (2005)

From Paris With Love (2010)