Tilaajat

Wall-E (2008)

Wall E Wallpapers HD | Wall e movie, Wall e, Animation movie

Katselin pitkästä aikaa Disneyn animaation Wall-E, vuodelta 2008.  Muistan kun tämä elokuva oli uusi, oli Blu-ray tullut juuri markkinoille ja tämä elokuva toimi referenssi-levynä näyttämään kuinka terävä hd-kuva voi olla. Ja olihan se vieläkin todella hyvän näköinen.

Elokuvan parasta antia on alkupuoli, jossa ei ole ollenkaan dialogia, vaan näytetään miten Wall-e päivänsä käyttää tyhjällä maaplaneetalla roskia puristaessa kuutioksi ja tavaroita talteen keräessä, torakka ystävänsä kanssa. Myös ihan loppu on sympaattinen Evan ja Wall-en palatessa maapallolle. Avaruudessa ja Axiom aluksella tapahtuvat kohtaukset ovat ihan hyviä, mutta eivät nouse alun ja lopun nerokkaan mykkäelokuvan tasolle. Itse wall-e on todella suloinen hieman e.t:ä muistuttava hahmo.

Elokuva on hyvin kantaaottava ja ennusti hyvin sen, että kohta ihmiset eivät tee mitään muuta kun makoilevat ja katselevat ruutuja, eli nykyään kännyköitään. Eli erilaisten ruutujen ja kerskakulutuksen orjia. Eniten olen aina ihmetellyt ratkaisua, että entisaikoijen ihmiset kuvataan oikeilla näyttelijöillä filminpätkissä, mutta tulevaisuuden paksut ihmiset ovat animaatiopiirroshahmoja.

Laivan tietokoneen äänenä toimii itse Sigourney Weaver (alien)! Laivan tietokone muistuttaa hyvin paljon avaruusseikkailu 2001:n HAL-tietokonetta. Leffaan viitataan myös a2001-elokuvan tunnarilla, joka soi loppuvaiheilla kapteenin noustessa ylös tuolista.

Elokuva on vieläkin hyvännäköinen, aikaa hyvin kestänyt, sympaattinen animaatio, joka nousee Disneyn ja Pixarin parhaimpien teosten joukkoon.

- Kai Kumpulainen 27.3.2020


Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

Forbidden World (aka. Mutant, 1982).

The Spine of Night (2021)

Battle Beyond The Stars (1980)

Our Friend Power 5 (1989)

The Abyss - Syvyys (1989)

Parhaimmat X-men elokuvat: Logan (2017) ja X-men 2 (2003).

Robocop 2 (1990)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)