Tilaajat

Leviathan (1989)



Mitä saadaan kun laitetaan samaan porukkaan Robocopin Peter Weller, Rambon Richard Crenna, Daniel Stern Yksin kotona-leffoista, Ghostbustersin Ernie Hudson, Héctor Elizondo Chicago hopesta ja He-man leffa Evil-lyn, eli Meg Foster, laitetaan ne meren alaiseen tukikohtaan kuin Abysissä, joka muistuttaa Alien ykkösen alusta ja päästetään sinne riehumaan meriversio The Thingin geneettisestä symbiootista...

No siitähän seuraa sellainen nostalgia trippi legendaaristen näyttelijöiden seurassa, jota kasari-diggarit rakastaa, mutta eivät ole välttämättä edes nähneet. Kyseessä on Rambo kakkosen ja Cobran ohjaajan George P. Cosmatosin elokuva Leviathan vuodelta 1989. Screenplayn on kirjoittanut David Webb Peoples (Blade Runner) ja Jeb Stuart (Die Hard). Erikoisefekteistä vastaanelinkertainen oscar-voittaja  Stan Winston. Musiikista vastaa legendaarinen Jerry Goldsmith.




Itse katsoin tämän toistamiseen vuoden sisään ja aiemmin olen nähnyt penskana. On tässä tunnelmassa vaan jotain sellaista, mitä ei enää tavoiteta nykyleffoissa. Vedenalainen tukikohta on hienosti toteutettu oikeilla lavasteilla ja pienoismalleilla ja praktikaaliefektit ovat visvaisuudessaan juuri sitä mitä kasarileffassa pitääkin. Liekinheitttimet ja mootttorisahat ovat juuri oikeat aseet merihirviöitä vastaan. Ahdistava tunnelma välittyy merenalaisella keskuksella.



Ainut miinus mitä keksin on selkeiden esikuvien plagiointi, mutta samalla se tuo yhden nostalgisoitavan kasari kulttiklassikon lisää mitä rakastaa, että en pistä pahakseni.



Suosittelen kaikille tässä kirjoituksessa mainittujen leffojen ja näyttelijöiden ystäville!

"Say ahh, motherfucker!"


- Kai Kumpulainen 10.1.2019





Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Punisher: War Zone (2008)

Stay Close (Miniseries 2021)

Prospect (2018)

The Hunt for Red October - Punaisen Lokakuun Metsastys (1989)

Dune (1984)