Tilaajat

The Wicker Man (1973)




Kiinnostuin tuossa männäviikolla tutkimaan erilaisia kultteja ja ensimmäinen elokuva aiheesta, joka tuli mieleen, oli tietenkin "kultti"klassikko "The Wicker Man", vuodelta 1973. En ollut nähnyt tätä muistaakseni kokonaan aikaisemmin, vaikka tiesin loppuratkaisun. Syy tähän katsomisen venymiseen oli se surullisen kuuluisa Nicholas Cagen näyttelemän uusintaversio, joka ei vakuuttanut vuonna 2006. No ilokseni huomasin, että alkuperäinenhän oli loistava elokuva kokonaisuudessaan.
Brittielokuvan on ohjannut Robin Hardy  Ja sen pääosissa seikkailee suoraselkäisenä poliisina Edward Woodward. Poliisi lähtee tutkimaan salaperäiselle suljetulle saarelle Summerislelle kadonneen tytön tapausta ja saa vastaansa merkillistä kylän väkeä ja saaren "johtajan" Lordi Summerislen, jota esittää loistavasti Christopher "Dracula" Lee. Britt Ekland taas teki meikäpoikaan vaikutuksen viettelevänä Willow seireeninä.
Juoni etenee jouhevasti ja se tempaisee mukaansa haluten nähdä kokoajan enemmän saaren omituisista tavoista ja tytön mysteeristä. Elokuva ei nykymittapuulla ole kovinkaan pelottava, mutta sitäkin kiehtovampi ja sen outous vie mukanaan.  Myös sen riettaus yllätti.
Musiikit olivat loistavat ja yllätyksekseni huomasin tämän olevan osittain musikaali, joka ei vesittänyt elokuvaa, vaan teki siitä paljon paremman.

Loppuratkaisukin oli paljon parempi, kuin remaken yliampuva versio ja jälleen alkuperäinen on se paras versio. Verratakseni hetki sitten katsomaani Suspiriaan, joka on myös kauhuklassikko samalta vuosikymmeneltä, tämä ei ollut ollenkaan tylsä, eikä väärällä tavalla koominen, vaan kiehtova ja loppuunasti mielenkiinnon yllä pitävä klassikkoteos.

- Kai Kumpulainen 12.6.2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Punisher: War Zone (2008)

Stay Close (Miniseries 2021)

Prospect (2018)

The Hunt for Red October - Punaisen Lokakuun Metsastys (1989)

Dune (1984)