Tilaajat

Training Day (2001)




Katselin pitkästä aikaa yhden 2000-luvun suosikeistani, eli Training Day (2001). Tämä David Ayerin (Suicide Squad) käsikirjoittama ja Antoine Fuquan (The Equalizer 1&2) ohjaama draamaa sisältävä rikosthrilleri on vanhentunut arvokkaasti.

Ethan Hawke pyrkii huumeryhmään etsiväksi ja saa opettajakseen Denzel Washingtonin, joka näyttää mitä tämä duuni oikeasti on. Hawke haluaisi saada huumeet pois kaduilta, mutta heti ekan tunnin aikana päätyy itse vetämään angel dustia, Denzelin painostuksesta, että sellanen eka päivä. Homma menee pikkuhiljaa enempi ja enempi syvään päähän..

Leffassa nähdään sellaisia katu-uskottavia nimiä, kuin karismaattinen Scott Glenn (Daredevil-sarja), Dr. Dre, Snoop Dogg, Terry Crews ja naiskauneutta edustaa Eva Mendes.
Denzel vetää niin kovan roolin kierona kyttänä, että tämän takia vihasin koko näyttelijää nuorempana, kunnes tajusin kaverin taidot. Denzel sai oscarin roolistaan parhaana miespääosana. Ethan Hawke vetää perusvarman suorituksen hieman pihalla olevana kaverina, jolle valkenee homman oikea laita.

Soundtrackin hommasin myös aikanaan, dvd:n kaveriksi ja se sisältää asiaan kuuluvia artisteja artisteja, kuten xzibit, Dr. Dre, Nelly, Cypress Hill, Gang Starr jne..  Cypress hillin rock superstarin instrumentaali versiota, ei levyllä ole, vaikka se on tärkeässä asemassa elokuvassa.
Elokuvasta tehtiin myös tv-sarja 2017, joka oli viimeinen Bill Paxtonin rooli, ennen pois menoa.

Hieno leffa L.A:n huumekuvioista.

"King Kong aint got shit on me!"

- Kai Kumpulainen 27.10.2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Punisher: War Zone (2008)

Stay Close (Miniseries 2021)

Prospect (2018)

The Hunt for Red October - Punaisen Lokakuun Metsastys (1989)

Dune (1984)