Tilaajat

Fast and Furious 7 (2015)

Poikani sankarit vaihtuvat tiuhaan tahtiin, mutta viimeaikoina ne ovat kantaneet nimiä: Vin Diesel, Dwayne Johnson ja Jason Statham. Siksi katselin hänen kanssa kokoperheen seikkailupläjäyksen Fast And Furious 7, vuodelta 2015.

Leffa on mielestäni heittämällä paras Hurjapäät-leffa tähän mennessä, kiitos entiselle kauhuleffojen ja nykyisten viihdeleffojen ohjaajalle James Wanille, joka osaa loistavasti luoda eeppisiä toimintaseikkailuelokuvia, kuten Aquaman.

Elokuva alkaa badassillä kohtauksella, jossa Statham, eli Shaw käy katsomassa viimejaksossa arpeutunutta pahisveljeään Luke Evansia sairaalassa ja lähtiessään näytetään kuinka hän on pistänyt nippuun kymmeniä erikoisjoukkojen tyyppejä ja vartijoita ja lopulta koko paska romahtaa kasaan :D. On aika kostaa Toretton "perheelle" ja  varsinkin Vin Dieselille, eli Dominic Torettolle.

Tässä osassa ei eeppisiä toimintakohtauksia puutu ja samaan leffaan on tungettu niitä monen elokuvan verran. On kohtaus jossa hypätään autoilla laskuvarjohyppy, sekä kohtaus jossa hypitään autolla Abu Dhabissa Etihad tornirakennuksesta toiseen. On Rock vs Statham-matsi ja Diesel Vs Statham-lopputappelu. On ohjuksia ampuva drone urbaaneissa olosuhteissa. Ja ties mitä. Välillä leffa on kuin Heist-leffa, välillä kuin agenttielokuvaa. Myös "jumalan silmä" on mukana tässä teknojännärissä.

"perhettä" johtaa tällä kertaa belgialaista olutta siemaileva Nobody, eli Kurt Russell!

Näissä leffoissa on ollut tapana, että edellisen leffan pahis, tai muu tärkeä hahmo lyöttäytyy seuraavassa osassa osaksi Hurjapäät-perhettä ja tämäkään leffa ei ole poikkeus. Ryhmään saadaan mukaan poliisi Hobbs, eli The Rock ja hakkeri Ramsey, eli [Nathalie Emmanuel](https://en.wikipedia.org/wiki/Nathalie_Emmanuel) ja muita.

Mukana häärii edellissistä leffoista tutut kasvot kuten [Michelle Rodriguez](https://en.wikipedia.org/wiki/Michelle_Rodriguez), Ludacris, [Tyrese "koominen kevennys" Gibson](https://en.wikipedia.org/wiki/Tyrese_Gibson), Sung "Han Kang, Gal "wonderwoman" Gadot, ja monet muut tutut kasvot.

Tämä oli sarjan alusta asti olleen Paul Walkerin viimeinen elokuva ennen surmaa ja samalla Joutsen laulu [Brian O'Conner](https://en.wikipedia.org/wiki/Brian_O%27Conner)ille, jota lopussa muistetaan kauniilla tavalla ja kohtauksissa nähdäänkin Walkerin veli, hieman tietokoneella muutettuna. Walkerin elämä päättyi, samassa hengessä, kuin hurjapää-elokuvissa oli nähty esiintyvän, eli nopean auton ratissa.

Elokuva kärsii mielestäni 137minuutin pituudesta ja katsoimmekin sen kahdessa osassa, mutta molemmille osille riitti toimintaa huiman 190 miljoonan edestä. Mutta onhan elokuva maailman seitsämänneksi tuottanein elokuva 1,5 miljardin tuloilla, että jatkoa oli seurattava.

Ennen tätä osaa pidin elokuvasarjaa aika mitäänsanomattomana, mutta kun katsoin pari vuotta sitten kaikki putkeen osasta 4 (restart) lähtien, tajusin, että kuinka isollaan nämä leffat ovat nykyään ohjaajia ja näyttelijöitä myöden ja kuinka isoksi Franchise on kasvanut luoden oman F&F-universumin ja laajan hahmokaartin, josta löytyy jokaiselle jotain.

Jos oman lapsuuteni toiminta sankarit olivat nimeltään Schwarzenegger, Stallone, Van Damme ja Willis, niin seuraavan sukupolven vastaavat löytyvät näistä leffoista.

9.7.2019 Kai Kumpulainen


Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Stay Close (Miniseries 2021)

Prospect (2018)

Dune (1984)

Legend (1985)

Reverant (2015)