Tilaajat

Sin City 1&2

Sin City (2005)


Nuorena kollina lainailin paljon sarjakuva-albumeita kirjastoista ja aina laadun tae oli Frank Miller ja varsinkin Sin City-sarjakuvat. Ostinpa niitä myöhemmin kotiakkin. Kun kuulin, että sarjakuvasta olisi tulossa elokuva olin aika täpinöissä, mutta kun näin ensimmäisen trailerin ja huomasin, että leffa oli tehty yksyhteen muistuttamaan sarjakuvan ruutuja ja Frank Millerin persoonallista tyyliä, kusin jo hunajaa. Teatterikierros oli myös tajunnan räjäyttävä ja hommasin tämän dvd:nä heti kun se julkaistiin. Myöhemmin päivitin myös Blu-rayhin.

Nyt oli vuosien jälkeen aika katsastaa miten leffa oli kestänyt aikaa.

Robert Rodriguezin, Quentin Tarantinon ja Frank Millerin ohjaama soppa oli kaikessa sarjakuvamaisuudessaan edelleen hyvin viihdyttävä. Raflaavimmat jutut olivat muuttuneet kesymmän oloisiksi ajan saatossa ja mietinkin, kuinka kipeän leffasta olisi saanut, jos se olisi kuvattu esim. Sicarion tyyliin ja unohdettu sarjakuvamainen tyylittely ja yliampuvuus, joka tosin tekee sin citystä, sin cityn.

Huomasin taas jälleen, miten huikea määrä hienoja näyttelijöitä leffa pursusi, vai miltä kuulostaa samassa elokuvassa Bruce Willis, Jessica Alba, Mickey Rourke, Clive Owen, Nick Stahl, Tosario Dawson, Elijah Wood, Powers Boothe, Rutger Hauer!, Brittany Murphy, Benicio Del Toro, Josh Harnett, Michael Madsen ja Michael Clarce Duncan. Huikea kattaus, jolloista harvoin näkee.

Ihan pikkuisen oli ajan hammas leffaa nakertanut, mutta kyllä tämä sama klassikko on, kuin ilmestyessään ja pysyy hyllyssä. Onkin hurjaa huomata, että elokuva on jo 14-vuotta vanha.

Muusta kansasta poiketen pidän myös paljon jatko-osasta.


Sin City: A dame to kill for (2014)

Katsoin äsken kolmannen kerran Robert Rodriguez ja Frank Millerin ohjaaman Sin City : A Dame to Kill For (2014).

Olen aina ollut kova Frank Miller fani ja lukenut sin city sarjakuva albumit lukemattomia kertoja. Kun ekan kerran näin ensimmäisen Sin Cityn elokuvissa, niin se räjäytti mielen. Leffa oli kuin sarjiksen sivut olisivat hypänneet eloon.

No tämä leffa jatkaa sitä samaa maailmaa aivan samalla tavalla.
Kuva ja visuaalinen maailma on upea ja teräväpiirtona mielettömän kaunis. Tarinat on täydellisen uskollisia sarjakuvalle ja niitä on ilo katsoa.

Diggaan tästä maailmasta kympilla ja molemmat leffat täydentävät tarinaa ja maailmaa. Viimeinen osio on jatkoa ekan leffan nancylle, joten ympyrä sulkeutuu.

Tässäkin leffassa on mukana rivi huippunäyttelijöitä ja muita kuumia nimiä, kuten Jessica Alba, Josh Brolin, Rosario Dawson, Joseph Gordon-Levitt, Eva "Bewbs" Green, Dennis Haysbert, Lady Gaga, Ray Liotta, Christopher Meloni, Clive Owen , Clive Owen Ja tietenkin loistava Clive Owen +Mickey Rourke, mutta päällimmäiseksi laittaisin äärimmäistä limanuljaska mulkeroa esittävän Powers Boothen, joka on aivan loistava ja niin läpimätä, että voi vaikka ampua äpäräpoikansa, jos käy hankalaksi.

Yksi huippukohta oli se kun Marv otta matsia Manuten kanssa (se oli mulle yhtä hienoa kuin jollekkin vaikka iron man vastaan hulk tjsp). Tää vaan toimii niin monella tasolla meikäläiselle.

JES!



Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Stay Close (Miniseries 2021)

Red Sonja (1985)

The Vindicator (1986)

Robocop 2 (1990)

Dune (1984)