Tilaajat

Disaster Artist (2017)


Katselin tuossa ennen Joulua 2018 James Francon ohjaaman tositapahtumiin perustuvan elokuvan The Disaster artist vuodelta 2017 netflixistä. Elokuva kertoo yhden maailman huonoimman elokuvan teosta, komelluksista sitä tehdessä ja ennen kaikkea persoonallisesta henkilöstä Tommy Wiseausta, josta kukaan ei tiedä milloin hän on syntynyt, mistä maasta hän on kotoisin ja miksi hänellä on niin paljon rahaa.

James Francon veli Dave Franco esittää Gregiä, surkeaa näyttelijää, joka tapaa näyttelypiireissä kummallisen ja omituisen hahmon, Jamesin esittämän Tommyn. Tommy lupaa Gregille ummet ja lammet, jotta hän lähtisi Tommyn kanssa etsimään onnea ja näyttelijäuraa Los angelesista. Rahaa näes on kummallisen paljon Tommyllä käytössä ja asuntoja. Tommy myös väittää, että on saman ikäinen kuin Greg, joka on 19, vaikka Wiseau näyttää 45-veeltä. Kun ura ei urkene, päättävät miehet tehdä yhdessä oman elokuvan The ROOM, ja loppu on historiaa.

Elokuva oli todella miellyttävä, helppo katsella ja sympaattinen. Sen jälkeen piti heti katsoa The ROOM perään nähdäkseen kohtauksen eri silmin. James Franco oli Wiseauna loistava hörhö ja vertaisin suoritusta jopa Jack Sparrowin ja Ledgerin jokerin suorituksiin. Itselle se ainakin upposi lujaa Ja Franco nousi omissa silmissä kovemmaksi näyttelijäksi. Veli Franco taas muistutti kokoajan nuoresta Jameksesta ja se oli samalla häiritsevää ja mukavaa.

Mukana oli myös sellaisia nimiä kuin Seth Rogen, Alison Brie, Zac Efron yms., mutta tämä oli kyllä Francojen show.

Suosittelen kaikille tätä ja The roomia siihen perään.

4/5

- Kai Kumpulainen 26.12.2018

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Supernova (2000)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Leviathan (1989)