Tilaajat

Fast & Furious 8 (2018)


18-vuotta hurjapäitä. Ei olisi uskonut, että tämä leffasarja leviäisi näihin mittasuhteisiin. Edellinen Wanin ohjaama osa oli maailman 8 tuottanein elokuva. Tämä osa oli 17 tuottanein. Elokuvasarjalla 8 osaa ja oma universumi, mihin on tulossa spin off-leffa. Elokuvasarja sisältää kaikki 2000-luvun suosituimmat action tähdet samassa paketissa. Ja onhan sarjalla yksi päänäyttelijän kuolemakin harteilla. Aika hyvin autotuning-leffalle, joka pölli idean myrskyn ratsastajilta. Mutta onko tämä toistaiseksi uusin jakso hyvä...

Katselin vihdoinkin F. Gary Grayn (be cool, italian job, straight outta compton) ohjaaman hurjapää leffan Fast & Furious 8.

Elokuvassa Vin Diesel jotuu miehekkäästi pettämään isoksi kasvaneen "perheensä", kun puskista tuleva poikavauva on kidnapattu cyberterroristi Charlize Theronin johdosta.
Äijien äijä Kurt Russell! vapauttaa vankilasta vihamiehet Dwayne Rock Johnsonin ja Jason Stathamin, jotka joutuvat tekemään yhteistyötä ja naljailemaan toisilleen miehekkäästi, jotta Diiseli saadaan ruotuun. Badass-muija Michelle Rodriguez on tietysti mukana hommassa ja apuna toimii loppuperhe, eli räppäri Ludacris, räppäri Tyrese Gibson (joka toimii koomisena kevennyksenä), CLINT EASTWOODin poika Scott Eastwood ja Luke Evans (hobitit, dracula untold).

Leffa on taas sitä samaa kuin Fast vitosesta " tavallaan rebootannut" sarja, eli meno on niin äijää, että se naurattaa. Autojen tuunailu on unohdettu ja tilalle on otettu menopelejä oikeista klassikko autoista, tankkeihin ja sukellusveneisiin. Tavallaan tässä on sama meno kuin expendables-sarjassa, mutta uudemmilla action tähdillä ja isommalla budjetilla. Tavallaan tämä on kasaritoimintaa tuotuna 2010-luvulle. Hieman tää yrittää samaa kuin MARVEL, eli tuoda paljon pidettäviä hahmoja ruudulle, joista kukin voi valkata oman suosikkinsa. Myös Mission impossible leffasarja tulee hieman mieleen.
Vaikka hahmoista yritetään tehdä kuinka sympaattisia, niin aika pinnalliseksi se lopulta jää ja välillä käytettään halpoja kikkoja, kuten lapsien tuomista mukaan miesten elämään ja muuta, minkä pitäisi saada välittämään näistä hahmoista. Ja kyllä väsytystekniikka tavallaan toimii, sillä leffan alkuaikoina vihasin sarjaa ja nykyään katson tätä jo ihan mielellään, joskin aivot narikassa ja kalja suussa. Jos johonkin osaan pitää verrata, niin James Wanin edellinen osa oli parempi kuin tämä ja ehkä jopa paras tähän mennessä. 2-4 osat kun voi skipata ihan helposti menettämättä mitään.

Leffa on sellainen kesäinen Blockbuster, joka sopii melkein kaikenikäisille ja kaikennäköisille hiihtäjille, jotka eivät vaadi mitään älykkäämpää sisältöä katsottavakseen.

Kohtahan sieltä tulee taas uusi osa Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, että näitä kyllä piisaa ja yleisö maksaa.

- 31.5.2019 Kai Kumpulainen

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Dune (1984)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

Reverant (2015)

Red Sonja (1985)

Nightcrawler (2014)