Tilaajat

Jouluelokuva 2: national lampoon's christmas vacation (1989)

Jouluelokuva kakkosena päätin katsoa elokuvan, jota en ollut nähnhyt aikaisemmin. Vaikka kyseessä on legendaarinen leffa-sarja ja juuri mun sukupolven lapsuuden leffoja, niin jostain syystä, en ole tätä koskaan nähnyt, eikä ystäväpiirissänikään kovin moni tunnustanut, kun kyselin, joten päätin hoitaa homman alta ja katsoa sen pois. Kyseessä on hulvaton National Lampoon's Christmas Vacation, eli suomeksi paremmin tunnettu Joulupuu on kärvennetty, vuodelta 1989. (Täytyy vielä mainita, että lamppujen sytytys kohtauksen olin nähnyt aiemmin, joten pätkiä ainakin olen tästä joskus katsonut.)

Elokuvassa Chevy Chase on Clark Griswold, joka yrittää järjestää Griswoldien perheelle täydellistä joulua, mutta mitä kovemmin hän yrittää, sen enemmän asiat menevät myttyyn ja perhe kärsii. Asiaa ei auta, että hankalat sukulaiset päättävät tulla koko joulukuuksi asumaan Griswoldeille. 

Näin vanhempana on helppo samaistua Chevy Chasen hahmoon ja hänen tuskailuun. En ollut muuten aiemmin pannut merkille, että perheen tyttönä toimii tosi nuori Juliette Lewis (tuo nuoruuteni lemppari, jota tuntui jotenkin väärältä katsella noin nuorena, nyt :D). Randy Quaid oli yksi parhaista hahmoista maalaisjunttina, joka tyhjentää asuntoautonsa paskahuussin perheen pihan viemäriin, niin että roiskuu. Doris Roberts hoiti isoäitin roolin varmalla osaamisella ja Seinfeldistä tuttu Julia Louis-Dreyfus oli hauska naapurin elitisti juppina, joka joutuu kärsimään miehensä kanssa Chasen toilailuista.

Tämä oli vielä tänäkin päivänä erittäin loistava komedia, jossa on sitä lempeää kasaritunnelmaa. Katsoin tämän yksin, mutta uskon, että isossa porukassa, munatoti kädessä tämä toimii kuin häkä.

Elokuvassa nähtävä Dodge pickup on muuten sama kuin Kurt Russelilla Overboardissa (1987) ja They Live-elokuvassa.

Ohj. Jeremiah S. Chechik (joka vilahtaa lehden kannessa mitä Chase lukee sängyssä)

- Kai Kumpulainen 5.12.2019

Merry Christmas, shitter was full!!

Alkuperäinen juliste


Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Supernova (2000)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Leviathan (1989)