Tilaajat

Jouluelokuva: Jingle All The Way (1996, Ohj. Brian Levant) Suom. Isäni on Turbomies

Olen aina inhonnut Isäni on turbomies elokuvaa monestakin syystä, mutta lähinnä siksi, että se aikanaan teki coolista terminaattorista pellen ja oli muutenkin lapsellinen elokuva. Nyt Joulun lähestyessä päätin kokeilla miten elokuva lasten kanssa katsottuna toimii.

Jingle All The Way (1996, Ohj. Brian Levant) Suom. Isäni on Turbomies

Arnold Schwarzenegger esittää kiireistä business-isää, joka lupailee pojalleen vaikka mitä, mutta työkiireiden takia hän joutuu aina pettämään lupauksensa. Kun isän luottamus on vaakalaudalla hän päättää hankkia poikansa joululahjatoiveen millä hinnalla tahansa. Kyseessä on loppuunmyyty, supersuosittu Turbomies-toiminta figuuri. Jouluaattona Arska raivaa tietään ympäri kauppoja piesten kilpailijat ja muut tontut, että figuuri löytyisi vielä jostain. Samaan aikaan naapurin eronnut mies havittelee Arskan paikkaa, Schwarzeneggerin kotoa ja tämän vaimon kainalosta. Tilanne eskaloituu poliisijahtiin.

Tämä tosiaan oli yksi Arska-inhokkejani, joka mielestäni teki Ahnoldin uralle vain hallaa. Varsinkin nuorempana en edes suostunut katsomaan tätä. Nyt kun pääsin Prisma-helvetistä kotia ja rupesin katsomaan tätä lasten kanssa, niin samaistuin Arskan hahmoon ja tunsin tuon joulustressin tuskan. En kyllä allekirjoita, että olisin noin toivoton isänä, mutta jouluruuhkat voi olla murhaa. Siksi elokuva tuntui tällä kierroksella aika hyvältä. Tai ainakin viihdyttävältä. 

Lopun lentelyä kaupungin yllä en sulata vieläkään ja se on todella epärealistinen jopa tällaisessa elokuvassa, mutta kai se kuuluu olla, että saadaan Turbomies-toimintaa. Silti tuli mieleen surullisen kuuluisa Robocop 3 ja sen karmea lentely.
Joulun rentoon tunnelmaan tällainen hömppäleffa on ihan ok, mutta muuten en tätä katsoisi ja  valitsisin vaikka Twinsin, tai lastentarhan kytän minä tahansa muuna päivänä ensin. Ei suositella tosikoille.

- 19.12.2019 Kai Kumpulainen

Vaihtoehtoinen juliste


Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

The Last Witch Hunter (2015)

Supernova (2000)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)