Tilaajat

Justice League: The Flashpoint Paradox (2013)



Pyrin katsomaan kaikki DC-animaatio elokuvat, mitä markkinoille on ahkerasti useita tullut viime vuosina ja jos DC ei loista jonkun mielestä elokuvamaailmassa, niin ainakin se näyttää mielettömän siistejä visioita animaatioelokuvien maailmassa ja jos nämä kaikki olisi saatu liveactioniksi olisi siitä syntynyt mielettömän hieno leffauniversumi ja sen lisäksi täysin oman tyylinen maailma, jota ei voi verrata marveliin.

Yksi näistä tämän vuosikymmenen julkaisuista nousee mielessäni toisten ylitse Justice League sarjassa ja se on todella mielenkiintoinen vaihtoehto-aikajanalle sijoittuva visio, ja suureen sarjakuvaspektaakkelin perustuva The Flashpoint paradox, vuodelta 2013.

Leffan alussa flash ja Justice League, nappaavat reverse-flash pahiksen, ja flash lähtee juoksemaan vihaisena speed forcella pois tilanteesta. Seuraavaksi hän herää työpöytänsä äärestä ja lähtee ulos maailmaan, jossa mikään ei ole kuin ennen. Flashin äiti onkin hengissä, mutta Barryllä itsellään ei ole salaman super voimia. Vaimokin on naimisissa toisen kanssa. Justice Leaguea ei ole olemassa vaan Aquaman on hukuttanut länsi-eruroopan tulvan alla hukuttaen miljoonia. Wonder woman on hyökännyt iso-britanniaan amazoonien kanssa tuhoisin jäljin,luoden uuden Themysciran. Persidentti OBAMA on ottanut cybordin komentoon sotaan vastaan aquamania ja wonderwomania.
Flash, eli Barry lähtee pyytämään apua Batmanilta, joka osoittautuu Thomas Wayneksi, alkoholisoituneeksi psykopaatiksi, joka ampuu pahikset aseilla säälimättömästi ja katkookin Barryltä sormet tavatessaan. Barry saa kumminkin Batmanin puhuttua ympäri ja yrittää uudelleen saada flashin supervoimat salaman iskusta, mutta palaa todella pahasti saaden kolmannen asteen palovammoja pitkin kehoa. Miten tästä kaikesta ja tulevasta sodasta voi selvitä....

Flashpoint paradoks oli todella kiehtovaa katsottavaa hahmojen fanille, joka on jo kaiken nähnyt. Leffassa nähdään mieletön määrä dc hahmoja, deathstrokesta tuntemattomampiin ja hahmot on käännetty päälaelleen. Batmanin hahmo on todella badass.

Elokuva on todella synkkä aikuisten piirretty ja paikka paikoin jopa hieman häiriintynyt. Tämän elokuvan piti olla DC-leffa universumin tulevissa osissa, kunnes asiat muuttui ja olisihan se ollut isolle yleisölle jo ehkä liian synkkää kamaa.

Piirrostyyli on erilaista, kuin mihin amerikkalaisissa piirretyissä on totuttu. Musiikeista vastaa Frederik Wiedmann ja leffasta julkaistiinkin soundtrack levynä.

Suosittelen supersankareiden faneille, jotka haluavat nähdä muutakin kuin värikästä menoa ja vitsejä.

Ohjaus Jay Oliva (Deadpool storyboard artist)

Ps. Ainiin, juonikuviot osittain jatkuu, tai liittyy samaan tarinaan Suicide squad: hell to pay animaatiossa, mikä on myös mainio.

- KK toukokuu 2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Supernova (2000)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Leviathan (1989)