Tilaajat

National Lampoon's European Vacation (1985)



Christmas vacationin jälkeen ajattelin tarkistaa sarjan toisen osan, mitä en ollut siis vielä nähnyt, eli National Lampoon’s European Vacation – Mieletön kesis, vuodelta 1985. Tällä kertaa  Griswaldin perhe lähtee euroopan reissulle.

Chevy Chase on jälleen perheen päänä, kun Griswaldit voittavat tv-kisassa matkan euroopan läpi. Beverly D’Angelo toimii taas ihastuttavana äitinä, mutta lasten näyttelijät ovat vaihtuneet Dana Hilliin ja Jason Livelyyn. Danan poikaystävänä nähdään Karate Kidistä tuttu pahis William Zabka. Mel Smith tekee myös lyhyen roolin Lontoolaisen hotellin managerina. Addams family-sarjasta tuttu John Astin nähdään visailuohjelman juontajana.

Matkalla käydään mm. Tower Bridgellä, Buckingham palacessa, big benillä, Stonehengessä, Eiffel-tornissa, Louvressa, Notre Damen katedraalissa, Rooman kolosseumilla jne…

Tämä sarjan osa oli myös huvittavaa menoa alusta loppuun. Pari kohtaa oli sen verran liioiteltuja, että ne ei naurattaneet niinkään, mutta realistisempiin kommelluksiin oli helppo samaistua ja itsekkin on tullut samoja ongelmia vastaan reissatessa. Muunmuassa hotellihuone, jossa ei ole suihkutiloja, vaan kaikki käyvät yhteisessä pesutiloissa, on tuttu ja samat ongelmat olen itse kokenut niissä, joten varsinkin se oli hauskaa.

Jos sarjan osat pitäisi rankata, niin tämän osan laittaisin kolmanneksi parhaaksi, ekan osan ja joulujakson jälkeen. Silti se on ehdottomasti loistavaa katsottavaa ja suositeltavaa. Vielä puuttuu nähdyistä se Vegas osa. Silti uskon, että se ei enää nouse näiden kolmen yli. Saa nähdä.

- Kai Kumpulainen 14.12.2019



John Astin elokuvassa ja nykypäivänä

William Zabka

Mel Smith
Vaihtoehtoinen juliste






Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Supernova (2000)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Leviathan (1989)