Tilaajat

Phone Booth (2002)

Katselin eilen kolmannen kerran loistavan, Joel Schumacherin ohjaaman elokuvan Phone booth, vuodelta 2002. Ensimmäisen kerran näin sen uutena ja noin kymmenen vuoden välein tämä leffa toimii aina loistavasti.

Elokuva kertoo Colin Farrellin esittämästä limaisesta mulkerosta, joka jää sala-ampujan takia kiikkiin puhelin koppiin. Soittaja pelaa sairasta peliä ja Farrell ei saa sulkea puhelinta, vaikka mikä häiriötekijä yrittäisi sulkea sen,  tai saa välittömästi surmansa.

Elokuvan juonesta tulee etäisesti mieleen Speed puhelinkopissa ja tarkka-ampujan motiiveista SAW.

Leffassa parasta on sen pituus, joka on vain 1h 20min lopputeksteineen ja koko sen ajan katsoja pysyy jännityksessä (vaikka olisi nähnytkin leffan aiemmin). Mulkeroa rupeaa loppua kohden symppaamaan ja Farrell tekeekin loistavan näyttelijä suorituksen. Myös Forest Whitaker on hyvä ylikonstana, joka yrittää saada selville Farrellin motiiveja roikkua puhelinkopissa. Kiefer Sutherland on myös ikimuistettava. Katie Holmes on pienessä sivuosassa.

Tämä on mielestäni paras Schumacher leffa Rankan päivän kanssa ja ihmetyttääkin miksi Joelin Batman leffoista tuli niin erilaisia. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä Schumacherin ohjaama aikuisten batman-leffa thrilleri aineksilla.

Tällaista leffaa ei tehtäisi tänäpäivänä, koska ei ole enää puhelinkoppeja :D


- Kai Kumpulainen Heinäkuu 2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Supernova (2000)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Leviathan (1989)