Tilaajat

Transcendence (2014)


Ostin tämän leffan ja lopulta katsoin sen sitten netflixistä, kun se sinne ponnahti melkein heti oston jalkeen. Kyseessä on siis Nolanin luottokuvaajan Wally Pfisterin (inception) ohjaama tieteiselokuva Transcendence (2014).

Pääosassa itse Johnny Depp on tiedemies, joka tutkii tekoälyä. Kun Deppiin iskee kuoleman sairaus, niin hänen tiedeystävänsä ja vaimonsa siirtävät hänen tietoisuuden tietokoneeseen. Kun hyvä tiedemies pääsee leviämään koko internettiin, alkaa hän haalia rahaa ja nanoteknologiaa hyväksikäyttäen alkaa kasaamaan armeijaa vapaaehtoisista työläisistä. Vastarintaliike koettaa estää tätä, mutta Johnny on jo pilvi nanopartikkeleita jotka leviävät vesisateen mukana ympäriinsä.

Elokuva kertoo sanallisesti ja luo isompaa uhkaa, kuin mitä todella leffassa näytetään. Paperilla juoni näyttää todella mielenkiintoiselta, mutta ruudulla ei näy mitään ihmeellistä juurikaan. Erikoisinta on että pääosassa on Depp, mutta jäbä on lähinnä tietokoneesta kuuluva ääni suurimman osan ajasta.

Mukana on kaarti loistonäyttelijöitä, joista ei oteta mitään oikein irti. On Nolanin luottoukot Morgan Freeman ja Cillian Murphy. Tiedemies ystävänä on Paul Bettany ja vaimona  Rebecca Hall. Muitakin tuttuja kasvoja nähdään.

Juoni on mielenkiintoinen, mutta toteutus on huonompi. En ole koskaan ollu fani pienistä pikseleistä kasaantuville hahmoille tai esineille, jollaisia on nähty viimevuosina ties missä terminator genisyksissä ja transformereissa. Tämän leffan gimmick on juuri tuo nanopölystä kasaantuvat asiat ja ukkelit.

Jos pääosassa ei olisi Depp, niin leffa olisi varmasti ollut pienemmän budjetin tapaus ja toiminut vaikka yhtenä black mirrorin jaksoista.

Kyllä tämän katsoo ja ihan ok tasoa, mutta helposti unohdettava.

- Kai Kumpulainen 3.9.2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Supernova (2000)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Leviathan (1989)