Tilaajat

Airplane Mode (Modo Avião) (2020)


Katselin tällaisen Brasilialaisen Netflix komedian nimeltä Lentokonetila (2020). Nimi viittaa kännykässä olevaan tilaan, jossa ei saa yhteyttä someen, tai nettiin.

Elokuvassa Larissa Manoela on Ana, jonka elämä perustuu somessa olemiseen ja hän saakin mallitoimistosta elantonsa siitä, että hän näyttää ihmisille somen kautta kuinka pukeutua muodikkaasti. Puhelimen räplääminen on sillä tasolla, että Ana ajaa kolareita vähän väliä, ottaa kolarista ja itsestään selfien ja jatkaa puhelimen räpläämistä. Yhtenä päivänä kolari koituu liian vaaralliseksi ja Ana tuomitaan isoisänsä (Erasmo Carlos) luokse maalle elämään ilman puhelinta. Tämä aiheuttaa tietenkin vierotusoireita ja muita ongelmia. Kunnes Ana huomaa, että elämä somen ulkopuolella voi olla aika avartavaa.

Elokuva käsittelee hyvin nykyajan puhelinriippuvuutta ja somessa elämistä ja se pistääkin miettimään omaa somekäyttäytymistä ja puhelinriippuvuutta. Tässä ei mennä ihan niin synkkiin vesiin, kuin Black mirror-sarjassa, mutta jotain samoja piirteitä huomasin.

Näyttelijät ovat sympaattisia ja aidon tuntuisia ja elokuvan tunnelma on mukava. Maisemat Brasilian maalla ovat komeat. Suositellaan kevyen hömpän ja vakavan aiheen ystäville :D


- Kai Kumpulainen 26.1.2020





Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Rambo 3 (1988)