Tilaajat

Bodom (2016)


Eilen katselin Taneli Mustosen ohjaaman jännityselokuvan BODOM vuodelta 2016. Vuoden päivät oli Blu-ray levännyt kaapissa, niin otin itseä niskasta kiinni ja pistin pyörimään.

Leffassa neljä nuorta lähtee bodom-järvelle rekonstruoidakseen siellä vuonna 1960 tapahtuneet Bodominjärven murhat.
Mukana on Michael Gabriel, joka näyttelee aika varmasti itseään, Mimosa Willamo (joka on tuttu apulanta-leffasta), Nelly Hirst-Gee ja Santeri Helinheimo Mäntylä (onnela-sarja).

Elokuvassa oli paljon kauniita kuvakulmia ja kauniita maisemia. Myös kauniita ihmisiä oli läsnä. Monet kohtaukset näytti teknisesti hyvältä, varsinkin ilmakuvat ja sukellus lampeen. Visuaalisessa mielessä leffa oli mukavaa katsottavaa ja äänimaailma oli hieno.

Itse juoni yritti olla täynnä yllättäviä käänteitä, mutta oli aika ennalta arvattava ja ei kovinkaan pelottava. Murhiakaan ei ollut kovin monta, että mässäilemään ei päästy. Metsä-kruisailu kohtaus oli ihan näyttävä, mutta ei kovinkaan jännä. En myös osannut pelätä päähenkilöiden puolesta, juonessa olevan käänteen takia.

Erityismaininnan saa Ilkka Heiskanen takakireänä Lestaadiolaisperheen isänä, joka toi mieleen American Beautyn homonatsi-isän. Siinä oli otetta.

Tyylikäs, mutta ei kovinkaan jännä leffa, jonka katsoo nopeasti, koska pituutta on tunti ja 20min. Olisin kumminkin kaivannut enemmän paneutumista alkuperäisiin tapahtumiin teini-ongelmien sijasta.

- Kai Kumpulainen 12.11.2018

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)

Rambo 3 (1988)

Blade (1998)