Tilaajat

Captain Marvel (2019)


Kävin äsken katsomassa teatterissa Marvelin uusimman tuotoksen, eli Anna Bodenin ja Ryan Fleckin ohjaaman Captain Marvelin (2019). Pakkohan se oli katsoa ennen End gamea, vaikka leffa ei itsessään niin kiinnostanut, enkä edes katsonut yhtään traileria kokonaan. Ajattelin, että se on taattua laatua ja yllättää jollain tavalla. Siinä mielessä se oli pettymys, mutta viihdyin kumminkin koko keston ajan ja mukana oli yksityiskohtia, joita bongailla.

Leffa alkaa avaruusplaneetalta ja koko homma tuo mieleen, jonkin skifisarjan enempi, kuin supersankarileffan. Star trek tyyliin avaruusolennot ovat sitä, että naama on maalattu siniseksi, tai vihreäksi ja veri on sinistä, muuten ollaan, kuin ihmisiä. Tällainen ei totuuden nimissä ole koskaan kiehtonut minua. Enempi tykkään, että alienit ovat todella erilaisen näköisiä ihmisiin verrattuna, mutta jatketaan.
Muutamien sattumusten jälkeen Vers (ihana Brie Larson) joutuu maaplaneetalle eli c-53 tai joku sellanen ja saa kumppanikseen nuorennetun Samuel L. Jacksonin, eli Nick Furyn, joka on todella hyvin nuorennettu ja näyttää ihan aidolta. Tässä vaiheessa homma tuntuu jotenkin x-files tyyliseltä hetkellisesti. Koska tässä eletään 90-lukua, niin ysäri viittauksia grunge-muoteineen viljellään ja koska olen itse ysärinuori, niin sehän vaan passaa (itse olisin kyllä valinnut eri biisejä, mutta kumminkin). Captain Marvel pitää leffan kestosta yllättävän kauan NIN, eli Nine inch nails-paitaa päällä ja siitä tulee extratähti tälle leffalle heti!!. Myös 90-luvun tietokoneista ja modeemeista revitään huumoria.

Vanhoja hahmoja ja asioita oli paljon bongailtavaksi siellä täällä, esim. shield-porukkaa ja GOTG:n Korath the Pursuer. Yms. En paljasta liikaa.

Huumoria oli hillitysti ja repesin vain kerran ääneen Furylle. Tahatonta komiikkaa oli sitäkin enemmän ja tää voi olla aika hauskaa katsottavaa parinkymmenen vuoden päästä.

Leffa ei tuntunut kovinkaan eeppiseltä, eikä se yllä guardian of galaxyn, eikä edes dr. strangen tasolle näyttävyydessä, saati black pantherin. Ehkä sellainen skifiversio ant-man kakkosesta, olisi lähimpänä kokemusta. Tuli lähinnä mieleen joka skifi-tv-sarjan pilotti, jossa on hieman paremmat tehosteet. Tuntuu, että leffaa on tahallaan pienennetty, että End game tuntuisi sitten eeppisemmältä. Puvut eivät myöskään olleet kovinkaan näyttäviä ja Captain marvelin puku tuntui lainatulta Avenger ykkösestä kapteeni amerikalta. Marvel mittapuulla tämä ei ollut siis kovinkaan näyttävää tehosteviihdettä, jos sitä hakee, MUTTA viihdyin silti, älkää käsittäkö väärin.

Pääosahahmoksi taisi nousta lopulta se kuuluisa Goose-kissa.

Ainiin alku-marvel-intro sai hieman liikuttumaan :)

- Kai Kumpulainen 14.3.2019


Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Stay Close (Miniseries 2021)

Red Sonja (1985)

Dune (1984)

Robocop 2 (1990)

Prospect (2018)