Tilaajat

FALLEN - Kadotettu (1998)



Tuli katsottua Gregory Hoblitin ohjaama yliluonnollinen thrilleri FALLEN - Kadotettu vuodelta 1998. Pääosassa Denzel Washington. Viimeksi olen katsonut tämän melkein 20 vuotta sitten ja pidin silloin, joten päätin katsoa nyt uudelleen. Elokuva on samoilta ajoilta, kuin End of Days ja Devil's advocate, joten saatanan ruumillistumisteemaa tässäkin sivuutaan. Satanismi oli muutenkin tabu ysärillä.

Tuohon aikaanhan yliluonnolliset elokuvat, sarjat ja demonit olivat aika pinnalla. Elokuvasta huokuukin 90-luvun lopun meininki. Alussa näemme kuinka Elias Koteas (Casey Jones turtleseista) revittelee parhaassa roolissaan kuolemaantuomittuna vankina ja tätä olisin voinut katsella enemmänkin. Myös James Gandalfini hyppää pian kehiin lahjuksia vastaanottavana importolueita ryystävänä poliisina, jonka näyttelemistä katselisin myös pitempään. Denzel Washingtonin parina nähdään John Goodman, joka on kyllä monipuolinen mies, kun vertaa tätä roolia vaikka saman ajan kivisiin ja sorasiin (tämänkin katsoin vähän aikaa sitten) ja Big Lebowski leffaan. Mahtihemmo. Donald Sutherland on myös hyvä poliisipäällikönä. 

Rolling Stonesin biisi "Time is on my side" saa uuden merkityksen tämän leffan kautta ja jää samalla päähän soimaan. Sen verran kerron juonesta, että pirullinen demoni kiusaa denzeliä aika ikävästi koko leffan ajan. Kerronta on rauhallista ja tapoilla ei mässäillä, niinkuin nykyaikana. Draamaa on myös mukana mukavasti ja hahmoihin tykästyy.

Suosittelen kaikille 90-lukuisista supernatural thrillereistä pitäville ja Denzel washington faneille. En toimintaa janoaville.

Mikä on muuten teidän suosikki Denzeli-leffa?

- Kai Kumpulainen 6.3.2017







Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)

Rambo 3 (1988)

Blade (1998)