Tilaajat

NEXT GEN -Uusi sukupolvi (2018).


Kattelin äsken lauantaiaamuun tällaisen uunituoreen netflix-elokuvan NEXT GEN -Uusi sukupolvi (2018).

Animaatio kertoo tytöstä, jolla on teini-iän ongelmia, koska isä on lähtenyt lätkimään, kun hän oli pieni ja äiti yritti korvata sen tyhjiön roboteilla, joita tyttö kasvaa vihaamaan, kuten koko maailmaa. Samaan aikaan "stevejobs" kehittää markkinoille älyrobotteja, joita kaikkien on saatava, mutta pinnan alla on jotain hämärää...

Leffa sisälsi paljon populäärikulttuuri viittauksia, joita oli hauska bongailla. Päällimmäisenä tuli mieleen Blade Runner, robocop ja Terminator ja muut kasarijutut. Muutenkin design on sekoitus vanhaa kasarin aikaa, esim. näytöt on mustia joissa virtaa vihreä teksi. Robotitkin tuo mieleen, jotkut 80-luvun kotirobotit. Mukana oli myös se japanilainen poika UP-kohti korkeuksia-leffasta, mutta isoksi kasvaneena. Mieleen tuli myös loistava big hero six-animaatio.

Mukana oli tietysti eeppistä robottivääntöä ja räjähdyksiä. Ymmärrän miksi tämä ei ole päässyt teatterilevitykseen, vaan mennyt suoraan netflixiin, koska aiheet ovat aika synkkiä, porukkaa kuolee elokuvassa, tai uhataan ainakin tappaa kokoajan ja perus huumori on minimissä, tosin sitäkin on. Tämä ei sen takia ole ihan perinteinen pixarileffa, vaikka pienellä hienosäädällä tästä olisi sellaisenkin saanut.

Ainiin se hyvis-robotti ja pikkukoira on hauskoja.

3/5

- Kai Kumpulainen 8.7.2018

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)

Rambo 3 (1988)

Blade (1998)