Tilaajat

PUMPKINHEAD - koston paholainen (1988).


Katselin efektivelho Stan Winstonin ( terminator, aliens, predator, jurassic park) ohjaaman monsteri slasher elokuvan PUMPKINHEAD - koston paholainen (1988).


Nuorisoporukka ajaa vahingossa Lance Henriksenin pojan päälle ja poika kuolee vammoihin. On aika manata esille Pumpkinhead, jotta kuolema saadaan kostettua.

Pumpkinhead muistuttaa alienin xenomorphia, jolle on tempastu nahka ylle, eikä se ole ihme koska Stan Winston on ollut loihtimassa efektejä mm. Aliensiin. Toinen mikä tulee mieleen on vanhan turtles piirretyn pizzamonsters jakso. Pizzahirviöt olivat aivan pumpkinheadin näköisiä.

Lance Henriksen vetää yhden parhaista rooleistaan. Muista ei voi sanoa samaa vaan kyseessä on aika persoonaton perus slasher-nuoriso joukko. Haggis-noita on kanssa aika vekkuli tapaus.

Leffa oli hauska pieni kauhupätkä hienoilla tehosteilla, joka sai oman franchisen jatko-osineen, sarjakuvineen, leluineen, videopeleineen ja kaupanpäälle kulttistatuksen. Räppäri pumpkinhead on ottanut nimen tästä leffasta ja punkbändi Misfitsillä on saman niminen biisi.


Rebootti on ollut puheissa myös.

- Kai Kumpulainen 5.8.2019












Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)

Rambo 3 (1988)

Blade (1998)