Tilaajat

Tahraton mieli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) (2004)


Katselin uudelleen 14 vuoden jälkeen Tahraton mieli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) joka on Michel Gondryn ohjaama elokuva vuodelta 2004. Katselin sen DVD:ltä, koska netflix mainosti sitä episodissa :D.

leffa on täynnä kovia näyttelijöitä. Kate Winslet on todella symppis impulsiivisena hiustenväriä vaihtavana Clementinenä. Samoin Tom Wilkinson vanhempana tohtorina. Elijah Wood on parhaassa roolissaan sitten Pawn shop chroniclen, pikkuhousuja varastelevana luuserinilkkinä. Mun mielestä David Cross voisi olla ulkonäkönsä puolesta Mark Ruffalon kalju veli ja onkin hassua, että molemmat näyttelijät ovat tässä leffassa. Kristen Dunst on aikalailla oma itsensä.

Vaikka kyseessä on rakkausdraama, niin välillä meno on kuin thrillerissä ja välillä tulee scifi ja kauhu elementtejä, kun seikkaillaan Joelin katoavissa muistoissa. Efektit ovat hienon realistisia ja mitään cgi:tä ei huomaa mistään. Musiikit ovat todella hyvin sopivat tähän elokuvaan.

Vaikka nuorena pidin todella paljon Jim Carreyn alkupään hölmöilyistä, niin olen jotenkin ruvennut vanhempana pitämään niitä osittain vastenmielisinä (ehkä joku vaihe, nostalgia ei vielä toimi) ja uudemmat komediat ovat olleet taas aika lame, niin suosikkeihini on noussut Truman show ja Man on the moon, mutta tämän katsottuani, ainakin tällä hetkellä 2017 viimeisenä päivänä, tämä tuntuu parhaalta Carrey leffalta. Ja parhaalta Michel Gondryn leffalta.

- Kai Kumpulainen 31.12.2017

Ps. Vuonna 2020 toimii taas ne komediatkin





Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)

Rambo 3 (1988)

Blade (1998)