Tilaajat

The Punisher season 2 (2019)




Mielestäni Daredevil sarja on parasta mitä netflixillä on ollut tarjota ja Daredevilissä yksi parhaimmista asioista oli Punisherin ensi esiintyminen kakkoskaudella. John Brenthalin kirveellä veistetty olemus ja murahtelu toimi kuin tuhat volttia. Kun Punisher sai oman sarjansa olin mukana ihan täysillä ja eka kausi oli loistava!

Nyt katsoin sitten sarjan viimeisen, eli kakkoskauden loppuun ja täytyy sanoa, että taso pysyi yllä loppuun asti. Mukana oli kaikki elementit mitkä tekivät näistä juuri minulle mahtavia. Oli psykologiaa, draamaa, realismia ja ultimaattisen brutaalia väkivaltaa. Asioita käsiteltiin aikuismaisesti ja päähenkilöiden motiiveja ruodittiin todenteolla. Psykopaattien ja sosiopaattien mielen syövereihin pureuduttiin toden teolla ja hartaasti.

Punisherin häilyvää rajaa hyvän ja pahan rajamailla pohdittiin syvällisesti, samoin Billy "Jigsaw" Russon ruumiin ja mielen kuntoutusta käytiin läpi mielenkiintoisesti. Mukana oli myös uusi mielenkiintoinen hahmo, rovastimainen John, joka ei ollut niin yksiulotteinen murhaaja kuin aluksi luuli. Mukana oli myös sotaveteraanien vaikeaa sopeutumista yhteiskuntaan palvelusajan jälkeen.

Brenthal oli vieläkin loistava, erilainen Punisher, joka on täynnä raakaa voimaa ja mies on suorastaan peto, tai luonnon voima jota ei voi vaan pysäyttää.

Väkivalta oli kuvattu brutaalisti, mutta silti melko realistisesti. Jos lyö puntilla jotain kasvoihin, niin kasvot menevät kasaan ja jos saa haavoja kasvoihon tai kehoon, niin ne eivät parane heti, vaan ovat siinä useamman jakson ajan kunnes hiljalleen paranevat.

Jos negatiivisia puolia haetaan, niin tarinan tyttö oli hieman ärsyttävä alussa ja Jigsaw ei ollut niin palapelinä kuin sarjakuvissa, mutta tämä olikin realistinen kuvaus jigsawista, eikä sarjakuvamainen.

Oikein toimiva päätös
Kausi, joka jättää varaa jatkolle, mutta sitä tuskin tulee disneyn hoivissa. Tätä ei suositella marvelin mcu:n kepeiden seikkailuiden ystäville, mutta niille jotka haluavat nähdä Punisheria aikuisten oikeasti tämä tarjoaa priimaa.

- Kai Kumpulainen 29.8.2019





Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)

Rambo 3 (1988)

Blade (1998)