Tilaajat

The Wrestler (2008)


10 vuotta minä siirsin ja siirsin tämän leffan katsomista ja DVD:kin lojui hyllyssä vuosikausia koskemattomana. En tiedä miksi, mutta aina tuli vaan jotain muuta, joka piti nähdä ensin. Ehkä nyt oli se oikea hetki nähdä tämä komea mestariteos, eli Darren Aronofskyn ohjaama The Wrestler vuodelta 2008. Huhhuh mikä leffa.

Nippelitieto:
The Wrestler – painija kertoo 1980-luvulla parhaat päivänsä viettäneestä showpainijasta Randy ”The Ram” Robinsonista (Mickey Rourke), jonka sydän kuitenkin pettää erään ottelun aikana. Hän on pakotettu lopettamaan uransa, minkä jälkeen hän alkaa korjata välejä aikuisen tyttärensä kanssa. Halu palata kehään kuitenkin kasvaa, kun normaalin elämän viettäminen osoittautuu liian vaikeaksi.

Elokuvaa on luonnehdittu Mickey Rourken paluuelokuvaksi ja sai lukuisia palkintoja ja ehdokkuuksia.

Heti alussa elokuva koukutti ja innosti katsomaan lisää ja lisää. Kiinnostuin jopa vapaapainin maailmasta, joka on ollut mulle epäkiinnostava ja vieras maailma. Draama oli sellaista, joka pureutui meikäläisen sieluun ja tapahtumat tuntuivat liiankin tutuilta.
Rupesin arvostamaan vasta nyt Rourkea näyttelijänä. Sen verran hyvän roolin hän veti. Marissa Tomeista tuli taas mun uusi suosikkinäytelijä. Olen kyllä pannut hänet merkille aikaisemminkin, mutta nyt pomppas top listalle...  monestakin syystä (huhhuh).
Loppua kohden joutui ihan herkistymään ja fiilikset on vieläkin aika tunteelliset, kun lopputekstit juuri loppuivat.

Komea leffa. 5/5.

- Kai Kumpulainen 14.8.2018

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Rambo 3 (1988)