Tilaajat

Wanted (2008)


Ostin blu-raynä Timur Bekmambetovin ohjaaman Wanted (2008), koska olin nähnyt sen aiemmin toisella silmällä 2008 ja pidin sitä silloin ihan hömppäleffana, mutta jotenkin se kutkutteli mielessä, että olisikohan siinä ollut jotain muutakin, joten oli aika avata olut ja katsoa uudelleen.

James McAvoy (x-men) on paniikkihäiriöistä kärsivä luuseri, joka käy paskatyössä haukutavana ja samaan aikaan paras kaveri Chris Pratt (Guardians of the galaxy) panee tyttöystävää kotona. Kaiken lisäksi hän maksaa vielä kortongitkin heille siihen päälle, että aika syvässä suossa ollaan. Tämä oravan pyörä toistuu päivästä toiseen ja Nine Inch nailsin biisi "Every Day Is Exactly the Same" tukee vielä tätä prosessia. Mielialalääkkeitä palaa kuin karkkia. Kunnes Angelina Jolie tulee kaupassa kertomaan, että hänen isänsä oli mestari ammattitappaja ja isän murhaaja pitäisi päästää päiviltä (Thomas Kretschmann, avengers age of ultron).

McAvoyn tilille putoaa 3milj. dollaria, joten hän voi töissä ja kotona käydä haistattamassa paskat ja lähteä ammattitappaja koulutukseen, koska hänen veressä virtaa parhaimman assasiinin geenejä. Ammattitappajien veljeskuntaa johtaa charmantti Morgan Freeman (dark knight) ja toisina assasiineinä nähdään esim. räppäri Common ja muita tuttuja naamoja. Veljeskunta harjoittelee mm. kuinka aseella ammutaan, että luoti kiertää seinän taakse  ja kuinka erikoisessa hauteessa makoilu parantaa haavat hetkessä. Päämäärät ovat hyviä, koska he tappavat vaan pahiksia. ja Jolie vilauttelee paljasta takamusta Jamesille. Välillä kudotaan kangasta.

Tarina perustuu Mark Millarin sarjakuvaan, joka on tehnyt myös Kingsman: Secret service ja Kick-ass sarjakuvat. Elokuva muistuttaakin paljon Kingsmania ja Kick-assia hurtilla huumorilla, graafisella väkivallalla ja irstailulla, vaikka onkin eri ohjaajan ja on edeltäviä hitusen synkempi ja ilmestyi aiemmin. Elokuvaa ei voikkaan ottaa kovin vakavasti, vaan samanlaisena viihteenä kuin edellä mainitut. Toimintakohtaukset ovat epärealistisia ja yliampuvia, mutta viihdyttäviä ja matrixia on ainakin lainattu.

Musiikeista vastaa legendaarinen Danny Elfman.

Tavallaan tämä on taas yksi supersankaritarina puettuna ammattitappajan kaapuun. Kyllähän tämän uudelleen katsoi, kymmenen vuoden tauon jälkeen ja olihan se ihan hauskaa viihdettä, mutta ei tarjonnut mitään sen syvällisempää tälläkään kertaa, mitä nyt sen, että jos kärsit paniikkihäiritöistä, niin ehkä suonissasi virtaa superammattitappajan adrenaliinia!

"What the fuck have you done lately?"

- Kai Kumpulainen 14.4.2019







Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Stay Close (Miniseries 2021)

Red Sonja (1985)

Robocop 2 (1990)

Dinosaurs (tv-series, 1991-1995)

Dune (1984)