Tilaajat

6 Underground (2019)


Ajattelin, että hyvässä seurassa ja darra-aamuna parasta viihdettä täytyy olla Michael Bay-leffa, koska hänet tunnetaan komean näköisistä ja viihdyttävistä, mutta aivottomista rymistelyistä, joitten parissa ei tarvitse keskittyä liikaa. Voi kuinka väärässä olinkaan, kun rupesin katsomaan netflix-elokuva 6 undergroundia (2019). Normaalisti pidän haastavista ja vaikeaselkoisista leffoista, mutta tämän kanssa jouduin vähän väliä kyselemään katselukaverilta, että mitä tässä tapahtuu ja ketä nämä henkilöt ovat. Tällaista odottaisi joiltain kunnianhimoisilta taideohjaajilta, mutta ei hömppäleffa-Bayltä. Olo oli kun Fast and Furious olisi leikattu Lynne Ramsayn elokuvaksi.

Käsittääkseni elokuvassa Ryan Reynolds on kasannut tiimin, jossa kaikki jäsenet ovat virallisesti kuolleita "haamuja". Tämä tiimi aikoo syöstä vallasta Turgistanin, eli keksityn maan pahisjohtajan ja antaa vallan hänen hyvis-veljelleen. Tai jotain sellaista.



Elokuva alkaa heti todella sekavasti takaa-ajokohtauksella, joka on vain kasa hienon näköisiä hidastuksia, lähikuvia ja räjähdyksiä, mutta mistään ei saa otetta. Ainut tyyppi josta rupeaa välittämään on se James Francon veli, mutta saman tien kaveri kuolee heti ensi minuuteilla. Sen jälkeen elokuva on sekava paketti komeita kuvakulmia, hidastuksia, lähikuvia epäolennaisista asioista, todella nopeita leikkauksia, vaivaannuttavia vitsejä ja sekavaa puhetta. Välillä kuvaan lävähtää nopea teksti jolla henkilö esitellään, mutta enempiä taustoja ei mainita.



Bay tuntuu heittävän elokuvanteon säännöt romukoppaan ja laittaa peräkkäin vain suosikki maneereitaan, auringon ollessa aina taustalla laskemassa .


Toivottavasti joku tästä ymmärtää jotain, koska itselläni meni suurin osa ohitse ja käteen jäi vain kasa hienoja kuvakikkoja. En lähde suosittelemaan oikein kenellekään, paitsi jos haluaa Bay-kuriositeettina katsoa, mutta siihen riittä ensimmäiset 10 min.



- Kai Kumpulainen 10.2.2020








Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

The Last Witch Hunter (2015)

The Spine of Night (2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Leviathan (1989)

Jouluelokuva: Die Hard - Vain Kuolleen Ruumini Yli (1988)

Pika-arvio: Guns Akimbo (2019)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

The Girl in the Spider's Web (2018)

Texas Chainsaw Massacre (2022)