Tilaajat

Upgrade (2018)



Katselin juuri kehutun James Wanin kaverin Leigh Whannellin ohjaaman cyberpunk elokuvan Upgrade (2018). Yleensä diggailen cyberpunkia kovaa, mutta parhaimmillaan se on likaista ja rosoista. Tämä toi visuaalisesti mieleen ysärin tulevaisuus toimintaleffat, joissa on joku futuristinen auto tai muu elementti, mutta muuten kaikki näyttää samalta kuin nytkin, esim. Timecop tuli mieleen. Tarinallisesti tässä ei ollut mitään timecoppia, mutta kun näin tämän ja venomin trailerin peräkkäin, niin tuli mieleen paljon yhtäläisyyksiä. Logan matshall-green muistuttaa kovasti Tom Hardyä ja kaveri saakin tässä sisäänsä "symbiootin" joka tekee miehestä "ninjan" ja muutenkin juttelee takaisin.
Lyhykäisyydessään Logan halvaantuu ja menettää vaimonsa rikollisten hyökkäyksessä, mutta saa tiedekaverilta niskaansa tekoäly-piirin, joka antaa nopean liikkuvuuden ja päättelykyvyn, jonka avulla on hyvä lähteä kostamaan.


Diggailin tarinasta paljon. Gorea oli hillitysti mukana ja se oli saw-tekijöiden tyylistä mistä plussaa. Vähän paistoi halpa budjetti joka paikasta, mutta melko hienosti suoriuduttiin. Leffa ei ollut niin tajunnan räjäyttävä, kuin on kehuttu, mutta ei niin heikkokaan mitä on haukuttu. Jotain siitä puoliväliltä. Heti ei tee mieli katsoa uudelleen, mutta olen tyytyväinen, että katsoin.  Leffassa ei ollut huumoria, paitsi sysimustaa sellaista ja muutenkin oli synkeähkö meininki Blumhousen tyyliin. Loppuratkaisu oli loistava ja juuri sellainen kuin pitääkin olla, että tämä ei vajoa unohduksen suohon.

Kyllä tämä kannattaa katsoa, mutta seuraavaa "matrixia" tai "blade runneria" siitä on turha odottaa.

- Kai Kumpulainen 30.3.2019


Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

The Abyss - Syvyys (1989)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Punisher: War Zone (2008)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

The Hunt for Red October - Punaisen Lokakuun Metsastys (1989)

Dune (1984)