Tilaajat

In The Tall Grass (2019)



Ajattelin kerrankin katsoa Netflixistä elokuvan, josta en tiedä mitään. Ei mitään ennakko odotuksia tai ennakkotietoja näyttelijöistä. Sattumanvaraisesti valitsin netflix-elokuvan In The Tall Grass (2019). Yllätyksekseni se oli uusi Stephen King - filmatisointi. Ja hetken aikaa katsottuani huomasin sen olevan selkeästi King-adaptaatio hyvässä, kuin pahassa. Kyseessä on siis Stephen Kingin and Joe Hillin vuoden 2012 novelliin perustuva yliluonnollinen kauhudraama. Sen on ohjannut Cuben ja Splicen ohjaaja Vincenzo Natali.

In The Tall Grass (2019)

Nuori raskaana oleva nainen (Laysla De Oliveira ) ja mies (Avery Whitted) ajavat maaseudulla pellonpiennarta, kunnes he pysähtyvät, jotta nainen voi oksentaa ojaan. Korkeakasvustoisesta ruohopellosta rupeaa kuulumaan pienen pojan avunhuutoja. Mies ajaa auton parkkiin vieressä olevan hylätyn kirkon pihaan, muiden autonromujen sekaan ja yhdessä he naisen kanssa lähtevät sakeaan ruohikkoon etsimään poikaa. 2,5m ruohon seassa he huomaavat hetkessä eksyneensä tiestä ja toisistaan. Alkaa tulla yö eivätkä he löydä ulos pellosta. Ruohon seassa tuntuu kulkevan muitakin ihmisiä....





Aluksi minulle tuli fiilis, että tässä on samanlainen mysteri kyseessä kuin Cubessa, mutta ruohon seassa. Keskivaihella leffaa tuli mieleyhtymiä Stephen Kingin Maissilapsiin. Ja lopulta tutkiessani elokuvan tietoja näille kahdelle mielleyhtymälle löytyi selitys ohjaajan ja alkuperäisen tekstin kirjoittajan kautta. 



Tämä on niitä kauhuelokuvia, joilla on äärettömän hyvä alku, joka tempaisee mukaansa, koska palaa halusta tietää, että mistä on kyse (vähän niinkuin Lost-sarjassa). Se myös kikkailee ajalla ja aikakäsityksellä, joka pistää aivot kivasti hyrräämään. Mutta mitä enemmän saat tietää, sen pettyneemmäksi tulet, koska asioiden paljastuminen ei olekkaan niin tyydyttävää, vaan monta kertaa nähtyjä kauhukliseitä. Leffan katsottua ymmärtää, miksi se on netflix-leffa, eikä pääse elokuvateattereihin.

Näyttelijöistä nuoremmat ihmiset tekevät melko keskinkertaista työtä, mutta tunnetuin näyttelijä Patrick Wilson (The Conjuring, Watchmen) revittelee komeasti roolissaan. Koko elokuva oikeastaan nojaa hänen roolisuoritukseensa. Miehestä on kasvamassa huippunäyttelijä, mutta vielä ei puhuta mistään Jack Nicholsonin Hohdosta.


Tämän katsoo helposti kerran ja se on kertakatsomisen arvoinen. Parasta on, jos et tiedä elokuvasta mitään, niin se imaisee parhaiten mukaansa.  Suositellaan Cuben, Stephen Kingin ja yliluonnollisten kauhujen ystäville kertakäyttö viihteeksi.

- Kai Kumpulainen 2.6.2020





Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

Prospect (2018)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Squid Game (2021)

Dinosaurs (tv-series, 1991-1995)

Punisher: War Zone (2008)

Stay Close (Miniseries 2021)

True Detective (Season 1, 2014)

Onnellinen Mies (1979)

Black Rain - Musta Sade (1989)