Tilaajat

Pika-arvio: Alien Romulus (2024)


Alien-fanina oli tietenkin tärkeää päästä ensi-iltaan. Komean näköinen alkukohtaus pienoismalleineen pysäytti meikäläisen. Nyt on lähdetty tekemään jotain uutta ja jotain vanhaa. Vuosikymmeniin ei leffateattereissa olla nähty yhtä upeaa oldschool-tekniikalla toteutettua tavaraa. Olin myyty.


Tavattoman nuori castaus taas loitonsi meikäläistä kauemmas ihailusta. Vanhalla setämiehellä ei oikein ollut samaistuttavia hahmoja ollenkaan koko leffassa. Hieman tuntui myös siltä, kuin teinit olisivat seikkailleet ensimmäisten alieneiden teemaisessa huvipuistossa. Toimintarata joka järjestelmällisesti tarjoaa erilaisia pulmia joista selvitä. Radoille on pudoteltu runsaasti bongailtavaa vanhojen leffojen faneille. Silti olin hyvin innoissani kaikista näistä kunnianosoituksista. Elokuvan ohjaaja Fede Alvarez on selkeästi alkuperäisten elokuvien suuri fani. Juoni itsessään oli aika perus nakit ja muusi. Alkuperäiseen alieniin verrattuna tässä oli hieman hätäisempi tunnelma, eikä oikein luotettu tiktok-sukupolven kärsivällisyyteen.

Tarjosiko elokuva sitten mitään uutta. Eipä juuri, mutta silti se on hyvin viihdyttävä ja upean näköinen tribuutti menneille ajoille. Aion katsoa sen uudelleen, kunhan se julkaistaan kotiversiona. Arvosanaksi heittäisin semmoisen 3.5/5.

- Kai Kumpulainen 17.8.2024


Mukana ensi-illassa oli Elokuvaprojetori-youtubekanavalta tutut Timo ja Miia Laakso.

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Rendel: Cycle of Revenge (2024)

Super Force - Iskuryhmä (tv-sarja 1990-1992)

Onnellinen Mies (1979)

Prospect (2018)

The Spine of Night (2021)

Stay Close (Miniseries 2021)

Last Man Standing (1996)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Ensifiilikset: Tenet (2020)

The Void (2016)