Tilaajat

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)




Katselin vihdoinkin vähän aikaa sitten postilaatikkoon tulleen Bob Persichettin, Peter Ramseyn, ja Rodney Rothmanin ohjaaman animaatioelokuvan Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018). Oletin, että tämä voisi olla hyvä, mutta en uskonut sitä ihan näin hyväksi!

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Elokuva kertoo Miles Moraleksen erikoisen tarinan, kuinka hänestä tuli Spider-man, mutta koska en halua spoilata mitään, niin juonta on vaikea kertoa tämän enempää. Elokuvassa nähdään kumminkin monenlaista eri inkarnaatiota Spider-maniksi kutsutusta hahmosta.



Spider-ihmisien rooleissa kuullaan mm. Shameik Moore , Jake Johnson, Hailee Steinfeld , Nicolas Cage!, John Mulaney, Kimiko Glenn ja pahiksina mm. Liev Schreiber (king pin), Kathryn Hahn (doc oc), Mahershala Ali (Prowler).



Animaatio tyyli oli jotain ennennäkemätöntä. 4k kuva oli aivan uskomaton, enkä ole ennen tv:ssäni nähnyt mitään vastaavaa. Animaatio vaihteli saumattomasti sarjakuvasta elokuvamaiseksi ja välillä ei tuntunut, että edes katsoo animaatiota, vaan jotain huikeaa liveaction-elokuvaa millaista ei ole ennen nähnyt. Vaikea selittää millaisesta kokemuksesta on kyse. Animaatio mahdollistaa tiettyjen kuvallisten kikkojen käytön, mikä ei ole mahdollista puhtaassa liveactionissa.



Musiikit sopi leffaan erittäin hyvin ja teki siitä tuoreen oloisen. Soundtrack täytyy laittaa hankintaan.



Hieman tuli ideasta mieleen aikaisemmin julkaistu Batman ninja, sillä erolla, että tämä oli huomattavasti viihdyttävämpi ja yleisölle helpompi leffa.



Animaatio voitti parhaan animaation oscarin, vaikkei se ollut Disneyn tai Pixarin elokuva, mikä on hienoa.



Lopputekstien jälkeinen "scene" oli hauskin mitä olen vähään aikaan nähnyt ja itselleni täydellistä fanikamaa.



Tämä saattaa olla paras elokuvateattereissa nähty Spider-man elokuva tällä hetkellä. Se ehkä vaatii edellisten leffojen ja piirrettyjen tuntemuksen ja sarjakuvatietämystä toimiakseen täydellisesti juonen ja vitsien kannalta, mutta toimii varmasti jollain tasolla myös satunnaiselle katsojalle.

Hyllystä löytyy tällainen julkaisu.

 
- Kai Kumpulainen 2.5.2019'





















Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Battle Beyond The Stars (1980)

Stay Close (Miniseries 2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Parhaimmat X-men elokuvat: Logan (2017) ja X-men 2 (2003).

Red Sonja (1985)

Robocop 2 (1990)