Tilaajat

Thor : Dark World (2013)


Vuonna 2013, en ollut todellakaan mikään Thor-fani. Thor ykkönen ja avengers-leffan Thor olivat kuin hiustuotemainoksesta repäistyjä ja muutenkin Dark Knight trilogia oli ainoaa oikeaa sarjakuvaleffatyyliä, mitä sallin silloin itseni iloksi. Tämä vaikutti liian lapselliselta fantasialta omaan makuun.

Sen takia myös ohitin Thor: Dark Worldin leffateattereissa ajatellen, että se on sitä samaa. Captain america oli tyylillisesti tehnyt ekan seikkailunsa jälkeen vakavamman ja uskottavamman agenttithrillerin, jota jo hieman fanitin ja Thor kakkosen designin muutos olikin vastaava minusta, verrattuna ykköseen.
Kaikki design muuttui muovisesta ja värikkäästä hieman rosoisemmaksi ja synkemmäksi. Elokuvaan tuli sininen filtteri tuomaan tiettyä uskottavuutta, niin paljon kuin tällaisessa fantasialeffassa voi uskottavuutta olla ja kauhuelokuvista tuttuja efektejä ripoteltiin sinne tänne.

Elokuva onkin visuaalisesti omaan silmääni sellaista silmäkarkkia, että oksat pois. Kaikki yksityiskohdat huokuu viimeisteltyä designiä. Puolet leffasta meneekin ihastellessa kauniita kuvia, joka peittää alleen hieman tylsän juonen.


Juonessa pimeähaltija jahtaa eetteriä, punaista mönjää, josta lopulta tulee yksi thanoksen ikuisuuskivistä. Thor hyppii ulottuvuuksien välillä maahan ja takaisin.


Pimeä haltija Malekith onkin coolista ulkonäöstään riippumatta aika tylsä pahis, joten tässäkin leffassa parasta antia on Lokin (Hiddleston) touhuilut petoksen maailmassa. Malekith tappaa Thorin äidin ja Lokikin suree tätä, joten se yhdistää veljekset hetkeksi.




Mukana on aika vähän huumoria ja sitä viljelee eniten maanporukka nörttejä, kuten Kat Dennings ja loistava Selvigiä näyttelevä Stellan Skorgård. Myös Suosikkini Ray Stevenson muistuttaa Lotrin kääpiötä kirveineen.

Leffassa on myös huikea määrä nimekkäitä nimiä, joista ei kaikista saada paljoa irti, kuten Natalie Portman, Anthony Hopkins, Idris Elba, Christopher Eccleston, Jaimie Alexander, Rene Russo, ja Benicio Del Toro.

Lempparikseni muodostuu hienö mörkö nimeltä Kurse, jota esittää Adewale Akinnuoye-Agbaje.



Leffassa on myös yksi kohtaus, joka on pöllitty mielestäni suoraan Animatrixin yhdestä episodista, jossa lapset ovat löytäneet varastorakennuksen, jossa kaikki luonnonlait eivät päde.


Elokuva lopussa on yksi juoniaukko, yhden jäämonsterin kanssa, mikä korjataan lopputeksteissä, mutta jätetään huumorin voimin täysin auki 
Elokuva ei mielestäni ole ollenkaan niin huono kuin väitetään, ja sitä katsoo mielellään varsinkin visuaalisuuden takia, joka on mennyt nappiin. Juonelta se on keskitasoa, joka vie hahmoja vähän eteenpäin. Seuraava Thor olikin ihan parodiaa, joka toimi mulle toisella tavalla ihan 5/5.

Alan Taylorin seuraava elokuva Terminator Genisys, ei ollut visuaalisesti ollenkaan tällä tasolla ja muutenkin aika heikko esitys.

- KK 4.4.2019















Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Stay Close (Miniseries 2021)

Red Sonja (1985)

The Vindicator (1986)

Robocop 2 (1990)

Dinosaurs (tv-series, 1991-1995)