Tilaajat

Missing Link - Huippujengi Himalayalla (2019)


Kubo and the Two Strings-stop motion animaatio oli kaikessa kauneudessaan todella hieno nukke-animaatio-elokuva, joten päätin katsastaa Laika-yhtiön uusimman seikkailu-elokuvan Missing Link (2019). Tökerösti suomennettu "Huippujengi Himalayalla" on myös Oscar-ehdokkaana 2020 parhaaksi animaatioelokuvaksi ja syystäkin. Kyseessä on todella hienon näköinen animaatio, jossa on onneksi vältetty nopeasti vanhenevaa CGI:tä ja hahmot on toteutettu nukeilla.





Sir Lionel Frost on kunnianhimoinen seikkailija, joka etsii ympäri maailmaa erilaisia tarujen hirviöitä, mutta koska todisteet uupuvat, hän ei pääse suurten seikkailijoiden kerhoon ja hänelle nauretaan päin naamaa. Viimeisenä tekonaan hän päättää löytää sasquatch-isojalan ja tuoda hänet todisteeksi ihmisten ja apinoiden välisestä puuuttuvasta linkistä. Sasquatch paljastuukin viisaaksi ja puhuvaksi hahmoksi, joka toivoisi päästä serkkujensa lumimiesten luokse Himalayalle ja niin Frost lupaa hänet sinne saattaa. Seikkailijoiden kerhon päällikkö ei halua Frostin onnistuvan, joten he lähettävät palkkamurhaajan seikkailijaparin perään....


Elokuva tuo mieleen vanhat seikkailuleffat, Indiana Jonesin ja piirrossarja Maapallon ympäri 80-päivässä. Tällaista vanhan koulukunnan seikkailua ei olekkaan tehty vähään aikaan, joten stopmotion muodossa se on ihan virkistävää, vaikka juoni on paikoin kliseistä. Siksi se sopii nuoremmile katsojille täydellisesti.



Ääninäyttelijöiden kaarti on ykkösluokkaa ja sellaisia nimiä kuten  Hugh Jackman, Zoe Saldana, David Walliams, Stephen Fry, Matt Lucas, Timothy Olyphant, Amrita Acharia, Ching Valdes-Aran, Emma Thompson, ja Zach Galifianakis puotellaan pitkin hahmokaartia. Sir Lionel Frostin ollessa Hugh "wolverine" Jackman ja Isojalka herra Linkin roolissa toimii Zach "Hangover" Galifianakis.






Leffassa oli paljon huumoria ja varsinkin Slapstick-huumoria. Huomasin röhöttäväni itsekseni monessakin kohtaa ja parasta huumoria oli Isojalan asioiden tajuaminen kirjaimellisesti. Tämä on kaikista synkistä Laika-animaatioista se värikkäin ja iloisin, mutta silti yllättävän raakoja juttuja sisältävä.



Suositellaan kaikille ja jos aiot katsoa vain yhden animaation tänä vuonna, niin olkoon se tämä.

- Kai Kumpulainen 2.2.2020

















Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

The Abyss - Syvyys (1989)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

Dune (1984)

Legend (1985)

Red Sonja (1985)