Tilaajat

Suomen hauskin mies (2018)


Katselin just loppuun viimevuonna tulleen, Heikki Kujanpään ohjaaman Suomen hauskin mies. Elokuva on tositapahtumiin perustuva sotadraama, joka sisältää mustaa huumoria ja onnistuu myös naurattamaan monessa kohtaa, vaikkei oikeastaan komedia olekkaan.
Elokuva kertoo punavankileiristä, jonne tuodut vangitut punaiset teatterinäyttelijät saavat jäädä teloittamatta, mikäli kehittävät saksalaista komentajaa hauskuuttavan näytelmän. Teatteriryhmää johtaa suomen hauskin mies Toivo Parikka (Martti Suosalo) ja vastapuolella on pirullinen ja huumorintajuton kapteeni Halm (Jani Volanen). Muissa rooleissa loistaa sykkeestä tuttu Leena Pöysti, aivan nuoren Heikki Kinnusen näköinen Paavo Kinnunen, Paleface!, Tommi Eronen, Vesa Vierikko, jussi Nikkilä, Panu Vauhkonen ja Jussi Lehtonen. Näyttelijät tekevät todella hyvän suorituksen, varsinkin Suosalo/Volanen kombinaatio ja sitä on ilo katsella.
Elokuva on todella hyvän näköinen ja ilman suomenkieltä voisi luulla jopa ulkomaalaiseksi paljon kalliimmaksi leffaksi. Visuaalisesta puolesta ei siis ole tingitty.
Todella mielenkiintoisen tarinan sisältävä, näyttävä suomalainen sisällissodan ajankuvaus vankileiriltä.

- Kai Kumpulainen 26.2.2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

The Last Witch Hunter (2015)

The Spine of Night (2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Leviathan (1989)

Texas Chainsaw Massacre (2022)

Blade (1998)

Jouluelokuva: Die Hard - Vain Kuolleen Ruumini Yli (1988)

Pika-arvio: Guns Akimbo (2019)

A.I. – Tekoäly (A.I.: Artificial Intelligence, 2001)