Tilaajat

Noidat - The Witches of Eastwick (1987)


Parrasta Asiaa-Simolla vieraillessa, päädyttiin leffa-illassa jotenkin lopulta katsomaan elokuva, jota en ollut nähnyt sitten 90-luvun. Kyseessä on George Millerin ohjaama Noidat, eli The Witches of Eastwick (1987).
Pääosassa nähdään aikansa suosituimpia kasvoja legendaarisesta Jack Nicholsonista lähtien. Noitina toimii sympaattiset Cher, Michelle Pheiffer ja Susan Sarandon.


Elokuva on outo yhdistelmä romanttista komediaa ja Tim Burtonin mieleen tuovaa fantasiakauhuilua. Jack on peto mieheksi ja pistää kolmen naiskaveruksen päät sekaisin käyden kaatamassa niistä jokaisen sänkyynsä yksitellen. Samalla paljastuu, että naisilla on noitamaisia kykyjä ja he päättävät kostaa pelimiehellä, mutta hän alkaakin paljastua, jos ei vihtrahousuksi, niin ainakin saman kaliiberi demoniksi. Siinä on koko kylä ihmeissään ja kohta oksennetaan kirsikan kiviä ryöpyllä.

Nicholsonin karismalla ei ole rajaa tässäkään leffassa ja leffan naisnäyttelijätkään eivät jää pahasti jälkeen. Erilaiset pervoilut yllättivät, enkä muistanut niitä enää lapsuudesta 
Osa erikoistehosteista on siistin näköisiä ja osa vanhentuneita, kuten tenniksen peluu kohtaus. Lopussa onkin enempi tehoste ryöpytystä ja kaikki kasarin keinot käytössä.


Ensin mietin, että onko tämä paras vaihtoehto kaikista Simon tuhansista leffoista, mutta se osoittautui oikein toimivaksi illan vietto-leffaksi, jonka parissa aika meni mukavasti.

- Kai Kumpulainen 26.3.2019





Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Frank Herbert's Dune (miniseries, 2000)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Super Force - Iskuryhmä (tv-sarja 1990-1992)

Stay Close (Miniseries 2021)

Inferno (aka. Desert Heat, 1999)

Dune (1984)

Goonies - Arkajalat (1985)

Dust Devil (1993)

Kauhukuu 2023 osa.1.

Legend of Zorro - Zorron legenda (2005)