Tilaajat

Robocop - Prime Directives: Resurrection (2001)




Vuonna 2001 Robocopista tehtiin minisarja nimeltä Robocop: Prime Directives. Sarja koostui neljästä puolitoistatuntisesta elokuvasta, nimeltä Dark Justice, Meltdown, Resurrection ja Crash and Burn. Nämä elokuvat olivat huomattavasti synkempiä ja väkivaltaisempia, kuin aiempi 90-luvun Robocop-tv sarja, joka oli enempi kokoperheen viihdettä. Tässä minisarjassa yhdyistyi kovat kyttäsarjat ja ylempien virkamiesten juonittelut vallan kahvasta. Olen viimeksi nähnyt nämä 2000-luvun alussa vhs-aikana, kun näitä markkinoitiin uusina Robocop elokuvina. Aion arvostella jokaisen osan erikseen.

Elokuvat sijoittuvat aikaan 10-vuotta ensimmäisen Robocop-elokuvan jälkeen. Robocop on vanhentunut ja ulkokuorikin naarmuilla ja kulunut. Henkisesti hän on väsynyt, masentunut ja hieman itsetuhoinen. Robocopin ansiosta Delta city on turvallinen paikka ja Robocopia ei juuri tarvita enää. Hänestä kaupitellaan videotallennetta, joka koostuu parhaista ja väkivaltaisimmista pidätyksistä 10-vuotis syntymäpäivien kunniaksi. Kaikki on näennäisesti kunnossa, mutta OCP:n johdossa on tapahtumassa muutoksia.

Robocop - Prime Directives: Resurrection

Robocop ja Robocaple ovat joutuneet OCP:n hylkäämiksi Rogue-boteiksi ja paenneet vanhaan Detroidiin vaurioita paikkailemaan. OCP:n erikoisjoukot ovat heidän perässä ja välien selvittelyltä ei voi välttyä. Robocop ja Robocable joutuvat eri teille. Lähes tuhoutunut Robocop päätyy teknovarkaiden päämajaan paikattavaksi ja samalla hänen aivoista vapautetaan alue, josta paljastuu Robocopin muistot edellisestä elämästä. Robocaple päätyy taas mystisen teknoterroristin Gaydickin... eikun Kaydickin pajaan uudelleen ohjelmoitavaksi, Kaydickin puolelle. Kaydickillä on kanakynyttävänä Teknoterroristien kanssa, jota johtaa hänen entinen vaimonsa. Samaan aikaan Robocopin poika James Murphy aikoo hyökätä isäänsä vastaan EMP-laitteella, joka tuhoisi Roocopin virtapiirit lopullisesti ja samalla lopettaisi hänen isänsä, mutta nousisi ylemmäksi OCP:n johdossa...


Tässä jaksossa elokuvasarjan budjetti alkaa kyykkäämään. Alun pimeässä ja vesisateessa tapahtuva kohtaus, jossa erikoisyksikön joukkoja lahdataan surutta, on vielä hienoa katsltavaa, mutta sen jälkeen päivänvalossa tapahtuvat asiat näyttävät TV-elokuvamaisilta ja CGI kusee. Onneksi mukaan on saatu brutaaleita gorekohtia ja yksi käden ampuminen irti ja toinen ihmisen moukarilla takominen näyttävät hyviltä. Tässä osassa on runsaasti erikoisjoukkojen ampumiskohtauksia ja ne rupeavat jossain vaiheessa puuduttamaan, kun Robocopit Ramboilevat kasarityyliin tuntikaupalla. Myöskin yksi OCP:n johtajan paikannuslaite näyttää huvittavan muoviselta. Ja päivänvalossa huomasin, että erikoisjoukoilla oli Paintball-maskit kasvojen suojana. 




Tässä jaksossa nähdään myös takautumina kohtauksia alkuperäisestä 1988 elokuvasta.


Trivia: TV-kanavalla nähtävässä robocop-piirretyssä on hahmoon otettu mallia japanilaisesta anime hahmosta Gigantor (akaTetsujin 28-go)

Kaikesta tästä huolimatta olen tässä vaiheessa jo koukuttunut sarjaan niin, että on pakko nähdä mihin tämä kaikki johtaa.


Suositellaan paatuneille Robocop-faneille ja tällaisten post-ysärin toiminta/skifi-elokuvien harrastajille.

Seuraavaksi viimeinen osa Crash & Burn.

- Kai Kumpulainen 27.5.2020









Erilaisia julkaisuja:





Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

Battle Beyond The Stars (1980)

Stay Close (Miniseries 2021)

The Abyss - Syvyys (1989)

Parhaimmat X-men elokuvat: Logan (2017) ja X-men 2 (2003).

Red Sonja (1985)

Robocop 2 (1990)

Prospect (2018)

Vesa-Matti Loiri 1945-2022