Tilaajat

Speciaali: Norma Comics ja muut Barcelonan elokuvanähtävyydet


Kaitsun leffablogin oli aika lähteä välillä tutustumaan suomen ulkopuoliseen leffa- ja sarjakuvakulttuuriin. Kohteeksi valitsin  Katalonian pääkaupungin, Barcelonan, joka sijaitsee Koillis-Espanjassa. Paikan päälle saavuttuani huomasin, että elokuva-aiheiset kaupat olivat melko vaatimattomat, joten seuraavaksi valitsin sarjakuvien ja sarjakuviin pohjautuvien elokuvien ykköspaikan, eli legendaarisen Norma Comicsin. 

Norma Comics

Norma Comics sijaitsee ihan Barcelonan keskustassa Sant Joanin kadulla, parhaalla liikealueella. Se on niin valtava, että se on jakaantunut useampiin liikkeisiin, joilla on oma sisäänkäyntinsä. Itse vierailin kaksikerroksisessa, pelkkiin sarjakuviin erikoistuneessa liikkeessä, sekä toisessa liikkeessä, joka on erikoistunut elokuva- ja sarjakuvafiguureihin ja patsaisiin.



Ensimmäisenä vierailin sarjakuvaliikkessä. Liikkeessä oli kaikki mahdolliset sarjakuvat tarjolla, mistä olen ikinä haaveillut ja järjetön määrä lisää. Myös sarjakuviin liittyviä oheistuotteita oli paljon esillä. Koska ulkona oli aivan järkyttävän kuuma, oli hienoa huomata, että liikkeet olivat ilmastoitu viileiksi.


Tämä Ecto-1 valitettavasti uhohtui palata hakemaan kotimatkalle.








Elokuvaharrastaja Kalle Repo tutkimassa tarjontaa. 



Alakerrasta löytyi vielä loputon Manga-osasto, mutta se ei allekirjoittanut kiinnostanut niin paljoa, jotta olisin jaksanut lähteä kuvaamaan. Koska suurin osa sarjakuvista oli espanjankielisiä, jäi niiden raahaaminen kotiin lopulta tekemättä, mutta kokemuksena kauppa oli huikea. Seuraavaksi oli aika siirtyä figuureihin ja patsaisiin erikoistuneeseen liikkeeseen, jossa katseltavaa riitti tuntikausiksi.



Heti ovella vastassa seisoi life-size kokoinen Iron Man-patsas, jolla oli komea 10.000€ hintalappu. 





Figuureita löytyi valtavia määriä laidasta laitaan. Itse tuli tutkiskeltua lähinnä DC:tä, Marvelia, Spawnia ja tietenkin Masters of the Universea.



Patsaita oli myöskin runsaasti erilaisia. Hinnat vaihtelivat 50-500€, mutta vitriineissä oli useita yksittäisiä kappaleita jotka olivat 1000€ molemmin puolin. 








Komea Alien "trophy".


Koska patsaat olivat sen verran suuria lentokoneseen ja hintakin kirpaisi, jäivät nekin liikkeeseen, mutta kokemus oli sitäkin hienompi ja aikaa liikkeessä meni useita tunteja.

Barcelonan muut kiinnostavat liikkeet

Norma comicsin jälkeen oli tarve katsastaa kaupungin muut erikoisliikkeet. Lautapeleihin ja roolipeleihin erikoistuneita kauppoja oli pilvin pimein, mikä oli mielenkiintoista, että lautapelitkin ovat vielä voimissaan muualla maailmassa.

Löysin myös yhden isomman "Gamestopin" tyylisen liikkeen, jossa oli pelien lisäksi iso elokuvahylly. Hyllystä bongailin useita muualta vaikeasti saatavia elokuvia, mutta päädyin nappaamaan pari suosikkiani ja pari sellaista, joita olen kaavaillut hyllyyni pitkään. Liikkeen nimi oli CeX Ltd.


Sen jälkeen yksi kiinnostavammista kaupoista oli Cthulhuun ja H.P. Lovecraftiin erikoistunut liike, josta matkaamme lähti muutama Cthulhu-patsas. Liikkeen nimi oli "Kutuleras". Kutuleraksen vieressä oli myös mielenkiintoinen Steampunkiin erikoistunut liike, Uchronic Time, josta sai mm. sisustustarvikkeita ja steam punk-vaatteita ja asusteita.



 Cthulhu ja Steampunk olivat Barcelonassa selvästi isommassa roolissa, kun meillä täällä suomessa.






Erikoisliikkeistä tarvitsee mainita vielä Lord Of The Ringsiin erikoistunut liike ja Harry Potteriin erikoistunut liike, mutta niiden penkomiseen emme Kallen kanssa käyttäneet aikaa sen enempiä.



Museo de Cera de Barcelona

Ostelun välissä tuli poikettua Barcelonan vahamuseossa, jossa saattoi nähdä runsaasti elokuvateemaan liittyviä vahanukkeja ja lavasteita, kuten King Kong, Star Wars, Game Of Thrones yms. 

Rahapaja oli Barcelonassa huippukova juttu, tietenkin espanjalaisuutensa takia ja sitä näki myös katukuvassa paljon, joten ei tullut yllätyksenä, että vahamuseossa sai elää sarjan kohtauksia läpi erilaisissa lavasteissa.



 

Muita elokuviin liittyviä bongauksia oli mm. Stranger Things-elämys eräässä elokuvateatterissa, joka oli todella suosittu jonojen perusteella, sekä Alien museo, jossa seikkailtiin Nostromo-aluksen sisällä, leffan reksvisiittaa tutkien. Jos satutte matkustamaan Barcelonaan, niin suosittelen näitä kaikkia kohteita. Tämän jälkeen matka jatkuikin rantahuvituksiin...

- Kai Kumpulainen 10.9.2022









Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

Prospect (2018)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Dinosaurs (tv-series, 1991-1995)

Punisher: War Zone (2008)

Stay Close (Miniseries 2021)

Squid Game (2021)

Batman Begins (2005)

Dune (1984)

From Paris With Love (2010)