Tilaajat

Elokuvaprojektori esittää: Dog Tags (1987), Adrenalin: Fear The Rush (1996), In the Claws of the CIA (1981)




Kun 
Elokuvaprojektori-kanavan Timo Laakso järjestää näytöksiä henkilökohtaisessa teatterissaan Kino Laaksossa, niin sitä ei parane missään nimessä missata, sillä tarjolla on aina kovaakin kovempia pätkiä ja sivistäviä harvinaisuuksia mainstreamin ulkopuolelta. On upeaa päästä näkemään näitä teoksia isolta kankaalta, Siksi siis painoin kaasun pohjaan ja ampaisin kohti näytös-iltaa. Tällä kertaa teemana oli Action.

Elokuvaprojektori esittää: Dog Tags (1987), Adrenalin: Fear The Rush (1996), In the Claws of the CIA (1981)

Ensimmäisenä vuorossa oli vuoden 1987 Dog Tags, jonka on ohjannut Romano Scavolini. Oletuksena oli kannen perusteella b-actionia Commandon tapaan, mutta saimmekin jotain aivan muuta. Voisi puhua jopa psykedeelisestä selviytymistarinasta hulluuden partaalla. Siitä lisää videolla. Leffan katsoimme komealta Vinegarin julkaisulta.

Toisena oli vuorossa meikäläisen lempparipätkä vanhoilta 90-luvun videovuokrausajoilta. Kyseessä on Albert Pyunin ohjaama Adrenalin: Fear The Rush. Leffaa tähdittää suosikkinäyttelijäni Christopher Lambert, sekä Speciesistä tuttu Natasha Henstridge. Adrenalin on sekoitus toimintaa, scifiä ja Slasher-pätkää. Tätä katsoessani tajusin, että Lambertin ja Pyunin fanitus on voinut lähteä juuri tästä elokuvasta aikoinaan. Ihastuin taannoin leffan likaiseen ja tautiseen ulkoasuun, jollaista ei kliinisemmissä hollywood-leffoissa yleensä nähnyt. Leffan näkeminen isolta kankaalta oli hieno kokemus.

Illan päätti mahtava kulttipätkä, joka tunnetaan mm. nimellä In the Claws of the CIA (1981)Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut New York Ninjasta tuttu John Liu, joka myös näyttelee pääosaa tässä pätkässä. John Liu esittää hahmoa nimeltä John Liu, joka on äärimmäisen kova kaikessa mitä hän tekee. Rupeaa haiskahtamaan vähän tälläiselta itserakkaalta turhamaisuus projektilta. Leffa tarjosi maittavat naurut ja se oli erittäin viihdyttävä kaikin puolin. Suositellaan New York Ninjan faneille, sekä oikeastaan kaikille leffadiggareille. Tämäkin pätkä tuijoteltiin Vinegarin upealta julkaisulta.

Tarkemmat mietteet ja arvostelut voi tarkistaa Timon Elokuvaprojektorin jaksosta 39, jonka videon ja  linkin laitan tähän alle.














Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

Stay Close (Miniseries 2021)

Battle Beyond The Stars (1980)

The Abyss - Syvyys (1989)

The Spine of Night (2021)

Prospect (2018)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Parhaimmat X-men elokuvat: Logan (2017) ja X-men 2 (2003).

Robocop 2 (1990)

Legend (1985)