Tilaajat

Hacksaw Ridge (2016)



Kuusi pitkää vuotta tämän leffan bluray makasi hyllyssä katsottavien jonossa ja aina sen skippasin, koska aihe ei niin kiinnostanut, mutta nyt otin itseä niskasta kiinni ja katsoin sen päiväleffana. 

Hacksaw Ridge (2016)

Hacksaw Ridge on Mel Gibsonin ohjaama voimakas sotaleffa, joka julkaistiin vuonna 2016. Elokuva perustuu tositarinaan Desmond Dossista, sotilaasta, joka toimi lääkintämiehenä toisen maailmansodan aikana ilman, että hän kantoi asetta. Pääosassa nähdään Andrew Garfield Dossina, ja elokuvassa on myös vahva tukijoukkue, johon kuuluvat muun muassa Sam Worthington, Luke Bracey ja Vince Vaughn.

Elokuvan juoni seuraa Dossin matkaa, kun hän liittyy armeijaan palvellen maataan aseettomana uskonnollisten vakaumustensa vuoksi, sillä hän on seitsemän päivän adventisti. Elokuvassa tutkitaan voimakkaasti teemoja, kuten usko, rohkeus ja sodan moraaliset kompleksisuudet. Se nostaa esiin Dossin kamppailut sekä koulutusleirillä että taistelukentällä, kun hän kohtaa pilkkauksia ja epäilyksiä tovereiltaan, jotka eivät ymmärrä hänen asennettaan aseita vastaan.



Alkuun ajattelin, että tässäpä siirappinen kuvaus sodasta, jonka pääosaesittäjä Adrew Garfield vaikuttaa jotenkin vähälahjaiselta. Ehkä se johtui siitä, että kaveri oli maskeerattu oikean elämän hahmoa muistuttavaksi ja se teki miehen virneestä irvokkaan. Anyway, oletus oli että tässä tulee  kevyttä sotakuvausta jonkun Forrest Gumpin tyyliin.



Voi pojat, Mel Gibson ei pettänytkään ja kun kurmuutus alkaa niin gorea ja suolenpätkiä on kilokaupalla enemmän kuin vanhanliiton splattereissa konsanaan. Mielenkiinto heräsi samatien. Loppu olikin mukaansatempaavaa menoa.

Jotenkin en ruvennut symppaamaan päähenkilöä niin paljon kuin elokuva varmasti toivoisi, mutta monet näyttelijät sivuhahmoina olivat loistavia, kuten Hugo Weaving. 

Kaikenkaikkiaan mainio ja viihdyttävä sotakuvaus uskomattomasta tosielämän tapauksesta, jolle antaisin n. 3,5/5 tähteä, mutta en enempää. 

Onneksi vihdoinkin katsoin tämän.

- Kai Kumpulainen 30.9.2024








Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Point Blank (1998)

Outland (Operaatio Outland, 1981)

T-Force - Tuhon Partio (1994)

The Vindicator (1986)

Rendel: Cycle of Revenge (2024)

Prospect (2018)

The Spine of Night (2021)

Enemy Mine - Vihollisen armoilla (1985)

Pika-arvio: Alien Romulus (2024)

Onnellinen Mies (1979)