Tilaajat

X-Men: Days of Future Past - The Rogue Cut (2014)



Vuoden 2014 X-men elokuva Days of Future Past on helposti top 3 x-men elokuva ja paras osa "prequel trilogiasta". Se yhdisti nerokkaasti "vanhat" ja "uudet" x-men näyttelijät samaan elokuvaan ja toi samalla jotain molempien leffa-sarjojen näyttelijöiden faneille. Se myös yhdisti nämä kaksi sarjaa samaksi leffauniversumiksi. Elokuvasta julkaistiin teatteriversio ja mystisempi Rogue Cut, jota vuosia katselin leffakaupoissa, mutta en arvannut ostaa, kunnes viime vuonna innostuin sen hyllyyni ottamaan aikomuksena se heti katsoa ja eihän siinä edes montaa kuukautta mennyt, kun sen tänä vuonna soittimeeni vihdoin laitoin.

X-Men: Days of Future Past - The Rogue Cut (2014)

Juoni on sama kuin teatteriversiossa, että Sentinel-robotit ovat tappaneet suurimman osan mutanteista maanpäältä ja Wolverinen on lähdettävä aikamatkalle 70-luvulle pysäyttämään Mystikko surmaamasta Bolivar Trask, josta koko Sentinel projekti saisi alkunsa. Wolverinen aikamatkalle lähettää Kitty Pryde telepaattisilla voimilla.

Rogue Cut menee alussa aika pitkälti samoilla linjoilla, kuin teatteriversio, mutta loppupuolella Kittyn haavoittuessa Wolverinen kynsiin, tilalle tarvitaan Rogue jatkamaan telepaattista yhteyttä menneisyyteen. Rogue on vain vangittuna koulun Cerebro-halliin ja häntä pelastamaan lähtee mm. vanhat verisot Magnetosta ja Xavierista. Vielä kerran nähdään nämä kaksi veikkoa yhdessä toiminnan keskellä.



Roguen pelastusoperaatio on tavallaan juonen kannalta turha sivujuonne ja lisäseikkailu ja ymmärrän, että miksi se on poistettu teatteriversiosta. Se tuo kumminkin yli 20 minuuttia lisäpituutta elokuvaan ja loppuratkaisu on lopulta ihan sama, onko Rogue mukana vai ei. Silti, jos katson tämän vielä kerran joskus, niin valitsen Rogue cutin, koska se tuo hahmoille lisää tapahtumia ja tarkoitusta sen verran, että en halua missata sitä. Mukana on myös muita pieniä lisäyksi kuten Mystikon ja Pedon lähes seksiin johtava kohtaus. Joitain mutanttejakin on lisätty tulevaisuuden sentinel-taisteluihin lisää.

Elokuva on edelleen huippukova. Hugh Jakcman rulaa wolverinena, samoin Fassbender Magnetona ja Quicksilverin vankilakohtaus on edelleen eeppinen. Molemmat Xavierit ovat loistavia. Yms yms.



Elokuva on edelleen mielestäni se kolmanneksi paras x-men elokuva ja toiseksi paras "pää" x-men-sarjan osa, jos spinoffeja kuten Logan, ei lasketa. Rogue Cut parantaa elokuvaa vielä himpun verran ja antaa elokuvan monesti nähneelle syyn katsoa se vielä kerran. Suosittelen!

- Kai Kumpulainen 28.2.2020








Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Punisher: War Zone (2008)

Stay Close (Miniseries 2021)

Prospect (2018)

The Hunt for Red October - Punaisen Lokakuun Metsastys (1989)

Dune (1984)