Tilaajat

Green Lantern: First Flight (2009)


Myönnetään, että en ole ollut koskaan mikään suurin fani DC:n hahmolle Green Lantern, eli Vihreä Lyhty. Takavuosien Ryan Reynoldsin tasapaksu elokuvakaan ei hahmoa parantanut silmissäni. Keräiltyäni aikani DC:n animaatio-elokuvia, vastaan tuli leffa, jonka hankkiminen tuntui kaikkien Batman ja Superman leffojen jälkeen mielenkiintoiselta ja päätin antaa sille mahdollisuuden. Kyseessä on DC animaatioleffojen alkupään tuotos Green Lantern: First Flight (2009).

Juoni lyhykäisyydessään: Avaruudesta tippuu alus, jonka sisällä on loukkaantunut muukalainen Abin Sur. Muukalainen antaa Maan miehelle ja hävittäjäpilotille Hal Jordanille erikoisen sormuksen, jonka avulla hän pystyy luomaan mitä vaan mielikuvitus tuo mieleen. Taakkana sormuksessa on se, että Hal joutuu avaruuteen Green Lantern Corpsien jäseneksi ja on pian avaruuspoliisin hommissa, lähes tahtomattaan...



Käsikirjoittaja Alan Burnett (Batman: Mask of the Phantasm) ja tuottaja Bruce Timm (Batman animated series) ovat onnistuneet siinä, missä Green Lantern elokuva epäonnistui, eli tekemään hyvän ja mielenkiintoisen Vihreä lyhty-elokuvan. Tässä leffassa ei oleskella maanpäällä juuri ollenkaan, mikä on sen vahvuus, vaan tapahtumat sijoittuvat avaruuteen, jossa esitellään erilaisia planeettoja ja avaruusotuksia lukuisia. Se on hyvä, koska itse päähahmo ei ole pelkästään niin mielenkiintoinen minusta. Mieleen tulee avaruusopperat kuten Star wars, ja 80-luvun animaatiot, kuten heavy metal ja jotkut saman ajan avaruus-animet. Piirrostyyli on ok ja cgi:tä on käytetty vain muutamissa kohdissa.


Elokuva on oikeastaan hyvä/paha buddycop leffa, training dayn tyyliin, mutta scifimaisemissa. Itse Vihreän lyhdyn syntytarina käydään tosi nopeasti alussa läpi, mikä on hyvä.




Ääninäyttelijöinä toimivat a-luokan näyttelijät, kuten Christopher Meloni (OZ), Michael Madsen (Reservoir Dogs) ja 70-shown Red, eli Kurtwood Smith (Robocop).


Leffassa oli joitakin yllättävän rankkoja kohtia, kuten yksi nainen  lävistyy suuriin piikkeihin ja yksy ruumis herätetään hetkellisesti henkiin sormuksen avulla, yhdistelemällä synapseja aivoissa, vaikka tyypillä on koripallon kokoinen reikä vatsassa. Myös baarissa käytetään avaruus-huumeita. Näistä plussaa.



Elokuva vie mukanaan , mitä mielikuvituksellisiin avaruusseikkailuihin ja maisemiin, jota on ilo seurata. Elokuva on voittanut palkinnon parhaana suoraan videolle julkaistuna elokuvana vuonna 2010.

- Kai kumpulainen 19.3.2020








Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Supernova (2000)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Leviathan (1989)