Tilaajat

Legend of Zorro - Zorron legenda (2005)


Zorro kuuluu lapsuuden sankareihin ja lapsena, mulla olikin sarjista ja kuuntelukasettia ja tv-sarja oli suosikkini. Banderaksen ensimmäinen elokuva Anthony Hopkinsin kanssa oli ihan hyvä, vaikka olin jo sen verran vanha, että toivoin vähän synkempää otetta tälle seikkailuleffalle.

Kun jatko-osa tuli n. 10 vuotta myöhemmin, oli se minulle suuri pettymys. Aikana jolloin batman begins ja v niin kuin verikosto näyttivät vakavamman aikuisille suunnatun tien, oli Zorron legenda liian lapsellinen, vanhanaikainen ja höpsö kiinnostamaan sen enempiä.

Nyt päätin 14 vuoden jälkeen katsastaa leffan uusin silmin. Martin Campbellin (casino royale)  ohjaama jatko-osa vuodelta 2005 alkaa seikkailuhenkisesti vanhan tv-sarjan hengessä, mutta pian zorrolle tulee riitaa vaimon Catherine Zeta-Jonesin kanssa ja erohan siitä pätkähtää. Zorro päättää ryypätä ja bailata suruunsa. Yhtäkkiä hän huomaa olevansa kolmen alastoman ukkelin kanssa samassa ammeessa ja päättää saada asiansa kuntoon, mutta päätyy rähjäämään juhlissa vaimolle, joka on löytynyt uuden miehen. Zorrolla on myös poika, jolla menee koulussa huonosti ja on muutenkin hyljeksitty, mutta diggailee zorroa, tietämättä että juoppo isä on itseasiassa itse zorro. Tilanne eskaloituu siihen että kun poika etsii isäänsä kapakasta, niin se löytyykin tyrmästä...
Samanlaista kummallista perhedraamaa nähdään pitkin leffaa kunnes loppupuolella päästään taas seikkailun makuun ja pompitaa nitroklyseriiniä olevan junan katolla hevosen selässä.

Leffa on kummallinen sekoitus lapsille suunnattua seikkailua ja perhedraamaa, jossa väkivalta on välillä ihan hömppää ja välillä räjäytellään ukkojen päitä.

Toisena pahiksena nähdään Nick Chinlund, jolta zorro potkaisee hampaat sisään ja kaveri joutuu käyttämään puisia tekohampaita koko leffan ajan!
Toisena pahiksena on taas narsistiliero Rufus Sewell.

Tykkäsin toimintaseikkailukohdista jonkin verran, mutta välillä tarvotaan sellaisessa suossa, että mielenkiinto ei jaksa koko leffaa ennen lopputoimintaa. Banderas näyttää vähän rupsahtaneelta zorrona ja poika on kummallinen ratkaisu tähän leffaan. Leffa näyttää vähän halvalta nykyään ja se maksoikin 75milj.

Elokuvassa on vaihtoehtoinen loppu, jossa poika kasvaa isoksi ja ryhtyy zorroksi.

- Kai Kumpulainen 19.9.2019



Kuvahaun tulos: legend of zorro

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Stay Close (Miniseries 2021)

The Abyss - Syvyys (1989)

Prospect (2018)

Punisher: War Zone (2008)

Hard Boiled (1990-1992)

Super Force - Iskuryhmä (tv-sarja 1990-1992)

Sniper (Sala-ampuja, 1993)