Tilaajat

The Night Comes for Us (2018)



Katselinpa päivänä muutamana Timo Tjahjanton ohjaaman indonesialaisen toiminta-elokuvan, joka perustuu graafiseen novelliin, eli The Night Comes for Us, vuodelta 2018.

Plot:
Triadin huipputappaja teurastaa kasapäin porukkaa, mutta jättää yhden tytön henkiin ja saa siitä hyvästä peräänsä liudan murhanhimoisia gangstereita.

Leffa oli komean näköinen, erittäin brutaali, (mutta ei ihan splatter kummiskaan), täynnä toistaan hienompia taistelukohtauksia, jotka saavat 2010-luvun hollywood-actionit häpeään. Äkkiseltään ei tule mieleen mitään yhtä komeaa hollywood-actionia, kuin John Wick ja Daredevil-sarja, joissa olisi ollut edes puoliksi näin komeaa toimintaa. Välillä jopa oikeasti jännitin "sankareiden" puolesta, koska tässä leffassa voi kuka tahansa kuolla. Tällaista actionia ei mielestäni ole valtavirrassa ollut liikaa tarjolla ja sitä oli ilo katsoa.
Päänäyttelijä oli aika taviksen näköinen ja kukaan ei oikein erottunut toisesta kaverista selkeästi, vaan kaikki olivat aika samannäköisiä taviksia, kun vertaa jenkkileffoihin joissa päänäyttelijä on yleensä poikkeuksellisen komea verrattuna muuhun kaartiin, mutta tämä nyt on sivuseikka. Edukseen nousivat pinnalle naiskaksikko, jotka olivat kätyreistä kovimmasta päästä, erikoisine aseineen.

En ole vielä Raideja katsonut, mutta luultavasti uppoaa samalle katsojaryhmälle hyvin ja käsittääkseni tässä on samoja tekijöitä ollut mukana. Joe Taslim on ainakin Raidesta tuttu kaveri ja tehnyt tuttavuutta Hollywoodissakin.

Leffan loppu jäi herkulliseen kohtaan. Siitä lisäpisteitä. Suosittelen kaikille toiminnan ystäville, jotka etsivät jotain uutta. 4/5

Löytyy netflixistä.

- Kai Kumpulainen 27.12.2018

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Supernova (2000)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Leviathan (1989)