Tilaajat

Year of the matrix (2003): Matrix Reloaded & Matrix Revolutions


Year of the matrix (2003) oli huikea ilmiö. Samana vuonna tuli kaksi megalomaanista matrix jatko-osaa, Animatrix-animaatio kokoelma, videopeli ja ties mitä. Tuntui, että sinä vuonna ei muusta puhuttu kuin matrixista ja joka paikassa kuhistiin matrix-juttuja. Kavereille jotka olivat nähneet elokuvat ensin, soiteltiin puhelimella ja kyseltiin, että mitä siinä tapahtui. Itselleni ensimmäinen Matrix oli täyden kympin elokuva ja on vieläkin top10 listalla.

Kun katsoin nyt uudelleen matrixin jatko-osat Reloaded ja Revolutions, en osaa olla muistamatta kuinka hienoa aika oli niiden tullessa ja kuinka huikeita ja eeppisiä leffat olivat ja se vaikuttaa yhä katselukokemukseeni, joten en osaa olla kovin kriittinen näitä katsoessani, vaan se parikymppinen kaveri hihkuu yhä sisälläni. Vaikka näissä alkaa olla pientä nostalgian poikasta, niin silti tuntuu, että vastahan nämä ilmestyivät.



Itse pidän kahta jatko-osaa yhtenä pitkänä elokuvana samanlailla kuin esim. Kill Billejä, mutta vielä suuremmalla syyllä, koska ne tulivat samana vuonna peräkkäin ja jatkuvat suoraan toisen perästä toiseen. Matrixit olivat ensimmäisiä leffoja LOTRin kanssa, jotka toivat ison eeppisen trilogian  lyhyellä ajalla valkokankaille.




Jos näistä pitää jotain negatiivista vääntämällä vääntää, niin ne eivät nouse ekan osan tasolle, CGI-on paikoitellen vanhentunutta, mutta välillä näyttää oikein hyvältä kumminkin ja Reloadedissa on kohtia, jotka joko tahattomasti tai tahallisesti tekevät parodiaa ekalle matrixille, mutta ovat silti viihdyttäviä.

En osaa löytää näistä mitään liian huonoa, että ne olisivat minusta huonoja leffoja ja haluan pitää tämän fiiliksen ja muistikuvan hautaan.

Musiikit on molemmissa loistavat ja yhä diggailen RATMin  lopputeksti kappaletta kovaa, mutta Juno Reactorin Navras kun pamahtaa viimeisen osan lopussa päin pläsiä, niin se aiheuttaa vieläkin kylmiä väreitä ja olo on eeppinen.



Katsoin 2 ja 3 yhteen putkeen, joten annan koko hommalle arvosanaksi vahva 4/5.

- Kai Kumpulainen 18.9.2019






Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Supernova (2000)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Leviathan (1989)