Tilaajat

Batman: Under The Red Hood (2010)


DC-animaatiouniversumin elokuvat ovat olleet lähtökohtaisesti erittäin laadukkaita ja lähestulkoon parempia, kuin osa live-action elokuvista. Ne ovat olleet myös huomattavasti syvällisempiä ja monitasoisempia, kuin esim. Marvelin animaatioelokuvat, jotka perustuvat pitkälti taistelukohtauksiin. Tähän on yleensä syynä se, että tarinan pohjana on käytetty jotain kiitettyä klassikkosarjakuvaa ja elokuva on uskollinen lähteelle. Myös Batman: Under The Red Hood (2010) kuuluu näihin parempiin animaatio-elokuviin. Se perustuu Judd Winick käsikirjoittamaan samannimiseen sarjakuvaan ja hän on myös itse tehnyt elokuvan käsikirjoituksen.


Jason Toddin raa'asta murhasta on kulunut viisi vuotta. Jokeri on linnassa, mutta Gothamin alamaailman ottaa komentoon uusi mystinen rikollinen Red Hood. Black Mask joukkoineen yrittää päästä eroon tästä uudesta Crimelordista, mutta turhaan. Batman pyytää apua Ra's al Ghulilta saadakseen selville, kuka tämä mystinen Red Hood on, jonka taistelutaidot ja liikkeet tuntuvat tutuilta...


Elokuva on suunnattu vanhemmalle yleisölle ja se sisältää raakoja kohtauksia. Jokerin hakatessa Robinia sorkkaraudalla tuntuu ajatus jo hieman pahalle. Jokeri onkin hyvin julma ja raaka tässä versiossa. Hänen ääninäyttelijänä toimii loistava John DiMaggio, joka tuo oman vivahteen hahmolle. Neil Patrick Harris (How i met you mother) on Nightwingin äänenä. Bruce Greenwood on vanhempi Batman. Jensen Ackles (Supernatural) on Red Hood. Jason Isaacs (Harry Potterin Lucius Malfoy) on Ra's al Ghull. Wade Williams (Prison Break) on Black Mask.


Piirrostyyli on hyvää oldschool-tyyliä. Musiikit ovat laadukkaat, mutta ei mieleenpainuvat. Tarina vetää mukaansa. Muuten kaikki tässä elokuvassa on ihan priimaa, mutta olisin jättänyt pois Black Maskin hitman-tiimin "The Fearsome Hand of Four". Nämä hahmot olivat liian hi-techiä valokeppeineen tähän maailmaan, mielestäni. Robinin kehitys lapsesta aikuiseksi oli taas piristävää nähdä. Aluksi Robin on lapsi, jolla on klassinen kirkkanvärinen sirkuspuku, mutta kasvaessaan isommaksi, värit muuttuvat tummemmiksi ja puku teknisemmäksi.


Niin kuin sanoin, elokuva nousee parhaiden DC-animaatioelokuvien joukkoon, mielenkiintoisella juonella ja hyvällä toteutuksella.

- Kai Kumpulainen 18.4.2020












Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

The Abyss - Syvyys (1989)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Punisher: War Zone (2008)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

The Hunt for Red October - Punaisen Lokakuun Metsastys (1989)

Dune (1984)