Tilaajat

Justice League: Crisis on Two Earths (2010)



DC-animaatiouniversumin elokuvat ovat olleet lähtökohtaisesti erittäin laadukkaita ja lähestulkoon parempia, kuin osa live-action elokuvista. Ne ovat olleet myös huomattavasti syvällisempiä ja monitasoisempia, kuin esim. Marvelin animaatioelokuvat, jotka perustuvat pitkälti taistelukohtauksiin. Tähän on yleensä syynä se, että tarinan pohjana on käytetty jotain kiitettyä klassikkosarjakuvaa ja elokuva on uskollinen lähteelle. Myös Justice League: Crisis on Two Earths (2010) kuuluu näihin parempiin animaatio-elokuviin. Se perustuu löyhästi Grant Morrisonin tekemään JLA: Earth 2 sarjakuvaan, sekä Justice League: Worlds Collide elokuvan käsikirjoitukseen, jossa JLA joutuu taistelemaan pahoja kaksoisolentojaan vastaan toisessa universumissa.





Rinnakkaisuniversumissa Lex Luthor ja Jokeri edustavat hyviksiä, jotka joutuvat taistelemaan Crime Syndicate-ryhmän hirmuhallintoa vastaan. Crime Syndicate on kuin Justice Leaguen vastakohta, jota johtaa julma Ultraman, Superwomanin ja Owlmanin kanssa. Jokerin saadessa surmansa, Lex loikkaa toiseen universumiin, ja pyytää apua tutulta Justice Leaguelta. JLA lähteekin apuun, paitsi Batman jää omaan maailmaansa murjottamaan. Crime Syndicatea ei niin vain voiteta, koska presidenttiä myöden kaikki ovat tämän ryhmän terrorin alaisia, eivätkä aio panna vastaan kuoleman pelossa.



Elokuvan ideat muistuttaa paljon Watchmenin ideoita ja Owlman onkin, kuin Watchmenin Nite owl. Paitsi järkensä menettänyt versio. Myös Amazon Primen The Boys tulee mieleen pahaa supermania myöden. Tosin tämä elokuva on tullut melkein 10 vuotta aiemmin kuin loistava The Boys. Elokuva ei ole kovinkaan maanläheinen ja välillä tapahtumat ovat lähempänä scifiä ja star trekkiä, kuin perus-Batmania. Se on piristävää, kun vanhoista hahmoista otetaan erilaisia näkemyksiä irti, mitä mielikuvituksellisimmilla keinoilla. DC:n maailmassa tarinoita riittää, joten olisi tylsää, jos kaikki olisivat sitä samaa.



Kaikenkaikkiaan tämä on mainio animaatioelokuva DC:n scifimaailmoissa, joissa rinnakkaistodellisuuteen hyppääminen on yhtä arkista kuin kaupassa käyminen.



- Kai Kumpulainen 20.4.2020







Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

The Abyss - Syvyys (1989)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Punisher: War Zone (2008)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

The Hunt for Red October - Punaisen Lokakuun Metsastys (1989)

Dune (1984)