Tilaajat

Lost in Translation (2003)


Katselin eilen (24.2.2019) kolmannen kerran Sofia Coppolan elokuvan Lost in Translation netflixistä. En oikeastaan muistanut mitä leffassa tapahtuu, koska eihän siinä tapahdu mitään, mutta silti niin paljon.
Muistikuva oli hetkestä, jossa tarinan pääosaesittäjä Bill Murray menee tapaamaan paljon nuorempaa toista pääosaesittäjää Scarlett Johannssonia ja hän on hankkinut keski-iän kriisissä oranssin camouflage-paidan, jonka joutuu lopulta kääntämään ympäri, koska se on niin överi. Toinen kohta joka oli mielessä, oli kun Murray kuvaa viskimainosta ja japanilainen ohjaaja selittää pitkiä lauseita, mutta kääntäjänainen kääntää vaan yhden sanan. Murray miettii, että sitäkö tuo kaikki tarkoitti.
Leffa on loistavaa hengailua Japanin omituisuuksia samalla tutkien ja katsoja tuntee itsensä yhtä tylsistyneeksi ja innostuneeksi kuin tarinan hahmot tarinan edetessä. Molemmat näyttelijät tekevät yhden parhaista rooleistaan. Loppu on haikean vaikea, mutta niin hieno, että jää pyörimään mieleen vielä seuraavaksi päiväksi. Ei suositella pelkän toiminnan ystäville.

- Kai Kumpulainen

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

The Last Witch Hunter (2015)

The Spine of Night (2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Leviathan (1989)

Blade (1998)

Texas Chainsaw Massacre (2022)

The Girl in the Spider's Web (2018)

Jouluelokuva: Die Hard - Vain Kuolleen Ruumini Yli (1988)

Pika-arvio: Guns Akimbo (2019)