Tilaajat

EWOKS - The Battle For Endor (1985)



Star Wars päivää vietettiin 4 toukokuuta, joten julkaisen sen kunniaksi uudelleen tämän tekstin:

Pitkään olin halunnut nähdä tämän elokuvan, jonka näin osittain lapsena, mutta en koskaan kokonaan, eli jatko-osan toiselle Ewok-leffalle ja samalla Star Wars spin off, joka sijoittuu Tähtien sota episodien 5 ja 6 väliin, eli Jim ja Ken Wheatin yhdessä ohjaaman ja George Lucasin tarinaan perustuvan EWOKS - The Battle For Endor, vuodelta 1985.

EWOKS - The Battle For Endor (1985)

Pahan Terakin johtamat Marauderit hyökkäävät ewokki-kylään ja tappavat kaikki ihmiset, mukaan lukien Cindel-tytön vanhemmat. Tyttö pakenee Wicket (Warwick Davis) nimisen ewokin kanssa metsään ja siitä alkaa seikkailu, jossa ystäviä apuna käyttäen on pelastettava kidnapatut ewokit Terakin linnasta...



Tässä oli sellaista kasariajan nostalgiaa tuoden mieleen nukkefantasiat kuten Jim Hensonin Labyrinth tai vaikka Willowin. Hyvikset on yltiösöpöjä ja pahikset tietysti hemmetin rumia.



Pukuja ja naamareita, ynnä muita stop-motion sauruksia oli ilo katsella kaiken tämän cgi-ajan hengettömyyden keskellä. Leffassa on leppoisa meininki ja mukavan kiireetön seikkailuhenki.

Elokuvassa nähtävät ratsastettavat liskot nähdään myös Mandalorian-sarjassa. Tämä on siis nyökkäys tämän elokuvan faneille. Samana vuonna, kun elokuva julkaistiin alkoi tv:ssä pyöriä Ewoks-piirrossarja. Sarjaa tuli muksuna seurattua. Disney väänti sarjalle myös kilpailijan nimeltä Kummikarhut. Nykyään Disneyn ei tarvitse enää kilpailla Star warsin kanssa.



Jos olisin omistanut tämän lapsena, olisin varmaan katsonut tätä useasti. Endorina toimiva metsä on komea ja juuri sopiva seikkailuun. Kohderyhmä on nuoremmat Star Wars-fanit, mutta jännittävämpiä kohtiakin on mukana.



Leffa on enempi fantasiaseikkailu örkkeineen ja noitineen, kuin tieteiselokuva. Leppoisaa nostalgiaa lauantai-aamuun siis. Suositellaan kasarin lapsille ja Star Wars-faneille, tai jos vanhat nukkefantasiat kutkuttavat mieltä.



- Kai Kumpulainen 12.1.2019


Julistetaidetta:





Elokuva sai saksassa teatterikierroksen.





Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

Stay Close (Miniseries 2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Prospect (2018)

Punisher: War Zone (2008)

Dune (1984)

The Abyss - Syvyys (1989)

Hard Boiled (1990-1992)

Legend (1985)

Galaxy Of Terror (1981)