Tilaajat

Pika-arvio: Man vs. Bee (2022)



Rowan Atkinson on naurattanut minua toilailuillaan koko elämäni ajan, jo 80-luvulla Mustassa Kyyssä, 90-luvulla ja siitä eteenpäin Mr. Beanina ja monissa hupaisissa elokuvissa, kuten esim. Rottaralli ja Johnny English. Siksi oli mukavaa nähdä häneltä uusi Netflix-sarja, jossa hän ottaa matsia mehiläisen kanssa 9 jakson verran.



Itseasiassa sarja on tavallaan yksi elokuva, jonka kesto on puolitoista tuntia, mutta jostain syystä se on jaettu 9 eri osaan, jotka kestävät n.10 min per jakso.  Onhan tämä kätevää, mutta sarjan katsoo yhteen menoon aika vaivatta ja katkokset 10 minuutin välein tuntuvat lopulta hieman turhilta.



Silti sarja oli todella hauska. Nauroin monessa kohtaa ääneen ja sen lisäksi jännitin Atkinsonin puolesta monessa kohtauksessa. Eläydyin tapahtumiin ja tunsin välillä aitoa myötähäpeää. Rowan Atkinson on edelleen kurko siinä mitä hän tekee, eli noloissa tilanteissa ja karisma on ylitsevuotavaa. Juoni sarjassa ei sinänsä ole tärkeä, mutta kohellusten seuraaminen sitäkin hauskempaa. Jotkin ratkaisut ongelmiin olivat kuin suoraan Mr.Beanin tekemiä, mutta mitä sitä muuta odottaakaan Atkinsonilta. Oli myös mukava kuulla miehen puhuvan enemmän roolissaan.



Suosittelen ehdottomasti katsomaan, jos herran aiemmat teokset ovat aiheuttaneet naurua ja hyvää mieltä. Mielestäni tämä oli jopa parempi, kuin edellinen Johnny English elokuva, jolla oli silläkin hetkensä.

- Kai Kumpulainen 9.7.2022











Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

The Abyss - Syvyys (1989)

Punisher: War Zone (2008)

Squid Game (2021)

Hard Boiled (1990-1992)

Dinosaurs (tv-series, 1991-1995)

Dune (1984)