Tilaajat

Hunt for the wilderpeople (2016)

12.3.2019 oli viimeinen päivä aikaa katsoa netflixistä Taika Waititin Hunt for Wilderpeople, 2016. Olen kova fani waititin hulvattomalle Thor-leffalle, joten piti katsoa tämä äkkiä pois. Olipas vaan hauska ja erikoinen seikkailu.

Deadpool kakkosesta tuttu poika Julian Dennison on uusiseelantilainen häiriönuori, joka joutuu jumalan seläntaakse maatilalle pariskunnan holhottavaksi pois pahasta. Täti kumminkin kuolee ja yrmeä Sam Neil, joutuu hoitamaan poikaa, joka karkaa metsikköön. Neil lähtee perään ja yhtäkkiä leviää huhu, että mies on pervo ja pitää poikaa vankina metsässä. Lastensuojelu lähtee perään, mutta koska poika ei halua luopua uudesta "iskästä", niin he päättävät paeta kuukausikaupalla selviytyen metsissä ja tavaten mitä erikoisempia hahmoja.

Elokuvassa nähdään paljon komeita uuden-seelannin maisemia ja metsiä ja tekee mieli itsekkin lähteä sinne. Poju on ihan ookoo näyttelijä ja Sam Neil loistava yrmeänä mehtäläisenä ja mukava nähdä pitkästä aikaa näyttelemässä. Taika itse näyttelee ihan kahjoa pappia. Myös muita hassuja hahmoja tulee vastaan ja repeilin psyko-samille aika paljon.

Leffa ei ollut niin kreisi kuin thor ragnarök, mutta sitäkin sympaattisempi. Se on uuden seelannin tuottoisin elokuva ja perustuu Barry Crumpin kirjaan Wild Pork and Watercress.

- Kai Kumpulainen 12.3.2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

The Abyss - Syvyys (1989)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

Dune (1984)

Legend (1985)

Red Sonja (1985)