Tilaajat

Pika-arvio: Birdman (or The Unexpected Virtue of Ignorance, 2014)


Katselin vihdoinkin kokonaan loistavan elokuvan Birdman (or The Unexpected Virtue of Ignorance) vuodelta 2014, joka onAlejandro González Iñárritun ohjaama, osittain käsikirjoittama ja myös tuottama satiirinen sysimusta komedia.

Se kertoo Michael Keatonin esittämästä entisestä Hollywood-tähdestä, joka yrittää päästä takaisin parrasvaloihin esiintymällä Broadway-näytelmässä, jonka hän myös ohjaa ja käsikirjoittaa. Kaikki ei mene putkeen ja soppaa hämmentää loistava semimulkku Edward Norton. Lisäksi Keaton kuulee Birdman-hahmon äänen päässään, jolta hän saa telepaattisia kykyjä ja lentokyvyn. Tytärkin on juuri vieroituksesta päässyt Emma stone.

Ai että tämä oli loistava tällä katselu kerralla, kun vähän tiesin miten elokuva menee, mutta palaset loksahtivat paikoilleen. Tässä leffassa toimi kaikki, näyttelijöitä, tehosteita ja ohjausta myöten. Yhdeltä pitkältä otolta tuntuva kuvaus on hämmästyttävä. Kaksituntinen tuntui puoleltatoista tunnilta ja elokuva oli vaivaton katsoa. Lopun birdman symboliikka oli myös loistava.

Kiinnostaa vaan, että kuinkahan paljon tämä leffa sivuaa Keatonin oikeaa elämää Batmanin jälkeen. Vuosikin oli sama 1992, jolloin keaton lopetti birmanin ja batmanin esittämisen. Samalla Keaton nousi taas huippujen tasolle hollywoodissa.

Suosittelen kaikille.


- Kai Kumpulainen 14.4.2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Punisher: War Zone (2008)

Stay Close (Miniseries 2021)

Prospect (2018)

The Hunt for Red October - Punaisen Lokakuun Metsastys (1989)

Dune (1984)